Fixa hallmöbel av sockerlådan

21 september, 2017
Kategori:

sockerlada1Något utav det roligaste jag vet är ju som bekant att fixa nya grejer av gamla. Sånt där man har i gömmorna, eller hittar billigt på loppis eller i grannens garage. Det roliga ligger både i skapandet, och i att sedan få användning för grejer som tidigare kanske mest klassats som skräp eller onödigheter istället för att hålla på och köpa nya grejer. En typiskt bra grej helt enkelt!

En sån bra grej jag fixat för ett tag sedan är vår lilla sockerlådsförvaringsbänk. Ja ni hör ju – många användningsområden till och med. En gammal sockerlåda från grannens garagerensning och tyg från min mormors gömmor blev en fin hallmöbel!

Sånt jag använde mig av :

En gammal sockerlåda. Går ju såklart att använda vilken trälåda som helst.
Plywood
Såg
Skruvdragare
Tyg
Hobbyskum eller skumgummi
Häftpistol
Hjul

sockerlada4Börja med att mäta innermått och yttermått på lådan. Använd yttermåtten för att såga till själva locket, och innermåttet till att såga ut en fyrkant att skruva fast på undersidan av locket. Den behövs för att få locket att sitta stadigt på bänken. Se till att den mindre biten går i lådan, annars blir locket trögt att få på.
Skruva fast den mindre delen i mitten av den större.

sockerlada2Rita av locket på en bit hobbyskum och skär eller klipp ut. Klipp en lagom bit tyg, lägg hobbyskummet och locket på tyget och fäst tyget runt om kanten på undersidan av locket med hjälp av häftpistolen.

Skruva fast hjulen på undersidan av lådan med hjälp av skruvdragaren. Skruva försiktigt så inte träet spricker.

sockerlada5Finare förvaring får man leta efter. Funkar dessutom lika bra som möss-och vantförvaring som till leksaker i barnrummet. Frågar man våra ungar kan den också extraknäcka som fordon!

Hönsliv
Stora köksträdgårdsinlägget - Nu grönskar det!