Använd torkade kikärtor
27 februari, 2021
Kategori:

Priset på torkade kikärtor är bara en bråkdel av de som säljs färdigkokta på burk. Genom att blötlägga kikärtorna redan dagen innan går kokningen snabbt när du väl kommer hem från jobbet. Räkna med 20 minuters koktid, betydligt längre om blötläggningen varit kort.

Till skillnad mot blötlagda kikärtor på TetraPak är torkade kikärtor riktigt billigt. Dessutom är lagringsdugligheten god så man kan mycket väl fylla upp förrådet med rejält med torkade kikärtor när priset är bra. Så här gör du när kikärtorna ska tillagas:
- Blötlägg kikärtorna i rikligt med vatten, minst åtta timmar innan tillagning. Gärna redan ett dygn innan du planerar att använda dem. Ju längre tid i vatten desto kortare koktid. Räkna med att en deciliter torkade kikärtor blir 3 dl färdigkokta.
- Skölj kikärtorna och låt dem koka upp i rikligt med vatten i minst 20 minuter eller tills de nått önskvärd mjukhet. Prova och justera koktiden tills kikärtorna är mjuka.
- När de är mjuka använder du dem i matlagningen precis som kokta på burk.

Smaklig spis!
0 kommentarer