Baka pinnbröd i vinter

Att göra upp en eld och baka varmt bröd över öppen eld är ett utmärkt sätt att förgylla skogsutflykten under vinterhalvåret. Blanda ihop degen hemma i köket och ta med dig ut i en plastpåse.

Få saker är så enkla att göra som att sno ihop en egen pinnbrödsdeg. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt vatten och knåda till rätt konsistens. Degen ska vara klibbig, men ändå enkel att hantera. Glöm inte att ta med färskt smör ut i skogen så att du kan bre smör på det varma pinnbrödet. Jo det är precis så gott som det låter.

Du behöver (4-5 bröd).
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl vatten

Väl i skogen täljer du till en pinne (tänk grillpinne) och lindar upp degen i lagom tjocklek. Man kan först rulla degen mellan handflatorna för att skapa en lång degkorv som är enkel att fästa. Grädda över glöden tills pinnbrödet jäst och fått fin färg. När brödet släpper från pinnen är brödet klart.
Smaklig spis.
0 kommentarer