Baka riktigt stora rädisor i ugnen

Det är lätt att glömma rädisorna i trädgårdslandet och mötas av förväxta rädisor som mycket riktigt påminner om stora betor. Istället för att lägga dem i komposten kan man mycket väl tillaga rädisorna i ugnen och äta dem som smarriga polkabetor helt utan beska. Så här gör du!

Att odla rädisor är gott. Riktigt gott faktiskt så länge man skördar dem när de är lagom stora och ännu inte har utvecklat någon nämnvärd beska. Så här gör du för att kunna äta även riktigt stora rädisor och mötas av en mjuk varm sötma med salt och olivolja till.

Tvätta rädisorna och skär bort blast och grova rötter med en kniv. Dela rädisorna på mitten och lägg dem med snittytan neråt och häll på ordentligt med olivolja. Salta och krydda med grovmalen svartpeppar. Baka rädisorna mitt i ugnen (200°C) i 15-20 minuter och ät dem varma som tilltugg eller tillsammans med blandade rotsaker. Supergott till grillat eller till en matig sallad. Det går givetvis att grilla rädisorna, men de kan lätt bli torra och inte alls lika söta som om man tillagar dem i ugnen.

0 kommentarer