Banana Coconut French Toast – fransk toast över öppen eld

29 maj, 2020
Kategori:

Utmärkt fika eller som en gudomlig start på dagen ute i det fria. Som frukost alltså. Kalla det fattiga riddare eller vad som helst. Fransk toast doppad i en smet stekt över öppen eld gör matupplevelsen komplett. Istället för äggsmet använder vi banan och kokosmjölk. Vegansk för den som vill eller bara himmelskt god för oss andra.

Rostbröd stekt i rikligt med smör i en smet av banan och kokosmjölk.

Du behöver: Rostbröd, en mogen banan, en burk kokosmjölk (inte någon lättvariant), kanel och socker efter smak och tycke. Smör till att steka i. Hallon och blåbär till servering. 
Så gör du:

  • Mosa bananen med en gaffel tills den blir riktigt mjuk.
  • Blanda samman med en burk kokosmjölk.
  • Krydda med ett par teskedar kanel och någon tesked socker efter smak och tycke.
  • Blanda runt ordentligt.
  • Doppa brödet i smeten, en sida i taget och stek i rikligt med smör i en gjutjärnspanna.
  • Vänd efter några minuter beroende på hur hett du har i pannan. Stek andra sidan.
  • Servera tillsammans med färsk frukt, gärna hallon och blåbär.
Mosa bananen med en gaffel i en skål.
Krydda med kanel och socker efter smak och tycke.
Häll i kokosmjölken och blanda runt ordentligt med bananen.
Doppa brödet i smeten och vänd runt. Brödet ska bli ordentligt ”mättat” med smet.
Stek i rikligt med smör över öppen eld.

                     
        
    
Odla i ett fönster
Koka egen granskottssirap