Banana Coconut French Toast – fransk toast över öppen eld
29 maj, 2020
Kategori:

Utmärkt fika eller som en gudomlig start på dagen ute i det fria. Som frukost alltså. Kalla det fattiga riddare eller vad som helst. Fransk toast doppad i en smet stekt över öppen eld gör matupplevelsen komplett. Istället för äggsmet använder vi banan och kokosmjölk. Vegansk för den som vill eller bara himmelskt god för oss andra.

Du behöver: Rostbröd, en mogen banan, en burk kokosmjölk (inte någon lättvariant), kanel och socker efter smak och tycke. Smör till att steka i. Hallon och blåbär till servering.
Så gör du:
- Mosa bananen med en gaffel tills den blir riktigt mjuk.
- Blanda samman med en burk kokosmjölk.
- Krydda med ett par teskedar kanel och någon tesked socker efter smak och tycke.
- Blanda runt ordentligt.
- Doppa brödet i smeten, en sida i taget och stek i rikligt med smör i en gjutjärnspanna.
- Vänd efter några minuter beroende på hur hett du har i pannan. Stek andra sidan.
- Servera tillsammans med färsk frukt, gärna hallon och blåbär.





0 kommentarer