Bo offgrid i ett tinyhouse

13 augusti, 2020

Hört talas om möjligheten att bo offgrid i ett tinyhouse? Alltså att bo frånkopplad från el, vatten och avlopp med enbart sol, gasol och 12-voltslösningar. Är du sugen på att testa är bästa sättet att besöka Jesper och Petra i skogarna utanför Hjo.

   – Vi ville skapa unika offgridboenden och är oerhört stolta över att kunna erbjuda tre tinyhouse mitt ute i skogen, säger Jesper Ulvesten. Hittills är två klara att flytta in i.

Tinyhousemodellen Ebbe från Treesign i Ulricehamn är 15 kvm stort med ytterligare fem kvadratmeter på ett sovloft.

Det är något speciellt med att klara sig på egen hand. Medan många drömmer om att frigöra sig från vardagen finns det andra som går hela vägen, köper ett billigt hus på landsbygden och flyttar ut i skogen för gott. Hos Petra och Jesper Ulvesten på företaget Inforest i Västergötland har du möjlighet att prova att leva avskilt utan minsta avkall på standarden. Modellen Ebbe står exempelvis mitt på ett hygge omgiven av vackra skogar med enbart stillsamma ljud runtomkring.

Trots avsaknad av 220-voltssystem och kommunalt vatten och avlopp finns både värme, dusch och toalett. Allt miljövänligt och hållbart med smarta 12-voltslösningar.
Ljusinsläppet är enormt i Ebbe.

Kombinera härligt avkopplande dagar med njutfulla strövtåg på Västra Vätterleden eller Pilgrimsleden mellan Hjo – Kungslena.

Jesper driver företaget tillsammans med sin hustru Petra.
Njut av tidiga mornar och stillsamma kvällar på det härliga trädäcket.

www.inforest.se

 

 

 

 

Polkabets- och getostpaj med valnötter
Njut av en sommarpicknick