Bondens Skafferi till VM

Med bara fem månader kvar till World Cookbook Fair i slutet av maj 2018 står det klart att Bondens Skafferi representerar Sverige i klassen hållbarhet (sustainable).

Det är lätt att tro att kokböcker måste vara flashiga, nytänkande och skrivna av framstående kockar för att vinna framgång. Istället har det visat sig att klassiska recept, gjorda på svenska råvaror – som odlats och förädlats i generationer – vinner allra mest uppståndelse globalt. Helt enkelt vanliga recept som gått i arv från en generation till en annan.

Oerhört glad över beskedet
Tänk att en litet mail mitt i julstöket kan få en sådan omedelbar betydelse: Bondens Skafferi har utsetts till att representera Sverige i klassen hållbarhet under World Cookbook Fair i kinesiska Yantai. Bara så där!
Tyvärr har jag inte möjlighet att åka till Kina under prisutdelningen, men jag hoppas att svenska recept, klassiska bondekunskaper och riktigt bra råvaror sopar mattan och lägger grund till ett helt nytt sätt att laga mat. Lite mer svenskt så att säga. Varför inte i Kina?
0 kommentarer