Café Frappe – utmärkt för varma sommardagar

5 juli, 2018
Kategori:

Den som haft förmånen att resa till Cypern vet hur cyprioterna älskar sin frappe (svalkande iskaffe). Så här gör du egen frappe – precis som på Cypern.

Det behövs varken cypriotiska stränder eller vajande palmer för att njuta av en frappe.

Det finns inget som är så gott som svalkande iskaffe under varma dagar som dessa. Glöm fesljummet bryggkaffe – frappe görs på pulverkaffe tillsammans med is och en gnutta socker. Det finns också personliga favoriter där vissa uppskattar att blanda vatten med mjölk. ”Glikos” är exempelvis frappe med två teskedar kaffe och fyra teskedar socker medan ”Sketos” består av enbart kaffe och frappe ”Olo Gala” av enbart mjölk.

En god frappe i trädgården återställer vätskebalansen.

Så gör du:

Mixa två teskedar pulverkaffe (Nescafé) med vatten och 1-2 teskedar socker i en blender. När kaffet mixas bildas ett kraftfullt skum som du sedan fyller över i ett glas. Fyll på med isbitar och kallt vatten (eller mjölk) ända upp till kanten och drick direkt.

Frappe a´la Cypern.

Om du inte vill ha en söt frappe kan du utesluta sockret helt och hållet. Man kan också skumma kaffet med en mjölkskummare eller elvisp.

Lycka till!

/ Niklas

 

 

Stöd svenska bönder. Aldrig varit viktigare att köpa svenskt. #bondeupproret2018
Georgiskt bröd i bakugn ”Det godaste bröd jag ätit på länge”