Diner 45 – ett utmärkt lunchstopp i Rättvik

13 januari, 2021

Det är sannerligen inte lätt att hitta ett bra lunchstopp på väg mot fjällvärlden om man inte gillar snabbmat, men i Rättvik i Dalarna finns superfräscha Diner 45 – American 50´s diner – som serverar både frukost, lunch och middag med klassisk femtiotalsnostalgi.

Diner 45 i Rättvik är ett utmärkt lunchstopp på väg till eller från fjällvärlden.

Sedan 2018 har Rättvik Hotell och Diner 45 blivit ett besöksmål som får långväga gäster att åka till Rättvik bara för matens och boendets skull. I synnerhet de som gillar femtiotal. Totalt finns 28 helt nyrenoverade rum och en mysig restaurang som serverar utmärka hamburgare, pulled porked, sallader och magiska milkshakes som får vilken fjällresa som helst att kännas lättare.

   – Kan vi inte äta här på hemvägen också, frågar dottern Hilda (12) redan på uppvägen.

Nostalgin är enorm på Diner 45 i Rättvik.
Att sitta och äta i en Chevrolet BelAir från 1956 är en upplevelse i sig.

Att äta på Diner 45 är som att åka raka vägen till en amerikansk krog på femtiotalet. Åtminstone så som vi inbillar oss att det såg ut med schackrutiga golv, skinnimitation och kromdetaljer med nostalgiska affischer, tavlor och till och med en bil inomhus. Som man givetvis kan sitta i och äta. Precis som i Pulp Fiction för dig som gillar film.

– Det är en kompis till mig som kört omkring i bilen förut. Den är ombyggd av en lokal firma i Rättvik som gjort den till ett besöksmål i sig, säger Fredrik Torslund som driver Diner 45 tillsammans med sin bror Jonny Torslund och Linda Torslund Leandersson.

Missa inte Amazing Sloppy Joes härliga pulled pork. Serveras med coleslaw, sallad och marinerad rödlök.

www.diner45.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När bör jag så chili?
Vädervarning klass 3 – läge att stanna hemma