Förvara nyskördad sparris i vatten i kylskåpet

När sparrisplantorna genererar som mest kan det känns övermäktigt att äta upp alla stänglar som skjuter upp ur jorden i köksträdgården. Sparris är fantastiskt gott, men det finns gränser och då kan det vara smart att spara enstaka exemplar i kylskåpet för att kunna njuta av en större mängd några dagar senare. Perfekt för dig som inte har så många plantor och små skördar åt gången.

Svårigheten att få exakt så många stänglar som man behöver är ett vanligt problem hos den som inte har så många sparrisplantor. En dagen blir det två stänglar och andra dagen fem. Ett bra tips är att skörda det som finns att tillgå och förvara sparrisen i vattenbad i kylskåpet. På så sätt kan du enkelt samla ihop till en större mängd och äta först när du har tillräckligt många stänglar.


Nyskördad sparris håller i ett par veckor i kylskåp med vatten ända upp till knäna. Byt gärna vatten efter några dagar och skär bort den nedersta delen av stammen innan tillagning.
0 kommentarer