Grädda våfflor utomhus

Våffeldagen till trots kan man givetvis göra våfflor året om. Gärna utomhus och servera dem tillsammans med färsk eller fryst frukt, hjortronsylt, hallonsylt och glass eller grädde. Duka upp ett enkelt utekök i trädgården och ta ut våffeljärnet i det fria. Eller så skaffar du dig ett våffeljärn i gjutjärn och gräddar våfflor över öppen eld.


Det där med att ha speciella dagar då saker och ting ska göras är inte riktigt min grej. Julafton och nyårsafton absolut, men att ha särskilda dagar för att kunna äta våfflor, semlor och kanelbullar passar inte mig överhuvudtaget. Då är det roligare att baka lussekatter mitt i sommaren, käka semlor på hösten och njuta av våfflor året om. Få andra smarrigheter är så underskattade som våfflor. Medan snudd på varenda kafé och värmestuga norröver serverar våfflor under hela säsongen finns det knappt en våffelstuga i söder. Alltså får vi laga våra egna.

Googla fram ett riktigt bra recept på klassiska våfflor med grädde i smeten. Inga andra våfflor blir lika frasiga och servera med lämpliga tillbehör och glass. Varför inte redan idag?

0 kommentarer