Höstlunch på bebissquash

Så här på hösten då squashplantorna börjar duka under till följd av köld och annat elände är bebisfrukter utmärkta att skörda till lunch. Egentligen är det likadant under hela säsongen (mindre zucchini är godare än stora), men det är först nu som jag på allvar kommer till skott. Så här gör du en smarrig lunch – eller middag – på en kvart.

Skörda mellan 4-8 zucchinin (beroende på storlek) och skär dem i tärningar eller skivor på en skärbräda inomhus.

Spara gärna blommorna (går att äta) och kasta ner dem i stekpannan tillsammans med zucchini, vitlök, salt och peppar.

Koka spagetti eller annan pasta under tiden eller använd kall pasta från gårdagen till veckans godaste lunch. Ett par minuter innan allt är klart vänder du ner pastan i röran och wokar varmt i rikligt med olja.
Strö över hackad mild chili – jag älskar sorten Jamaican Bell (14 000 scovillegrader) och servera tillsammans med olivolja och parmesanost. Snabbt och enkelt. Dessutom sjukt gott. Salta efter behov.

Lycka till/
Niklas
0 kommentarer