I Tage Andersens magiska värld

3 maj, 2019
Kategori:

Mitt i centrala Köpenhamn driver trädgårdsdesignern Tage Andersen en fantastiska trädgårdsbutik med showroom på Ny Adelgade 12. Butiken är inte särskilt stor, men bjuder ändå på unika upplevelser i skogens, fåglarnas och trädgårdens värld mitt i Danmarks huvudstad.  Har du inte varit där så åk dit. 

Tage Andersen är en välkänd dansk trädgårdsdesigner som också driver Gunillabergs säteri utanför Jönköping.
Rost, patina och blommor.

Det går inte att missa Tage Andersens magiska värld. Det som från utsidan ser helt fantastiskt ut – bara att titta in genom skyltfönsterna är en upplevelse Köpenhamnsresan mödan värd – blir än mycket bättre på insidan. Hela första våningen är en vacker konst- och trädgårdsbutik där du kan köpa Andersens konst, blommor och få tips och inspiration till hur man kan göra innemiljön mer lummig. En trappa upp (40 danska kronor i inträde) öppnar sig en helt annan värld.

Ljuvlig Bowiea volubilis växer lite varstans i butiken.
Grymma blomsterarrangemang.

Rinnande vatten i en grönskande oas

Rakt ovanför den mysiga spiraltrappan i den mörka murriga butiken syns härliga små oaser i grönskan var man än vänder näsan. Patinerade speglar, droppande fontäner och trevliga blomsterarrangemang. Är det något Tage Andersen kan så är det att skapa mysiga små rum i rummen.

Droppande fontän inomhus.

Köpenhamns läckraste innegård

Från ovanvåningen är butiken förbunden med en innergård utanför. En härligt inbyggd dansk gård mellan fyra lägenhetshus i sten. Växthus, konstinstallationer och sagolik grönska. Helt enkelt en plats där man kan stanna länge.

Mitt på innergården står ett vackert runt växthus.
Glädjen måste vara stor hos de som bor runt innergården där Tage Andersen bor.
Mossan är en fröjd.
Bambu, rost och färgglada blommande idyller.

Du som vill veta mer om Tage Andersens konst och liv och leverne kan besöka Gunillabergs säteri utanför Jönköping och njuta av konstfullt ansade buskage, härliga skulpturer, grusgångar och ett mäktigt orangeri med en vacker kameliasamling. Allt toppat med härliga snittblommor i blått och lila blandat med rost, patina och vackra vattenspeglar.

FAKTA:  Butiken på Ny Adelgade 12 i Köpenhamn är Tage Andersens hem och ateljé.

Butiken är öppen måndag till fredag mellan klockan tio och sex. Lördagar 10-15:00.

www.tage-andersen.com

 

 

 

 

 

Skaffa eget elverk
Så gör du egen pesto på boklöv