Kanelbullepudding

10 september, 2018
Kategori:

Vem har inte stått där med en hel påse med torra kanelbullar efter det att åtgången inte var lika stor som planerat? Fest, utflykt eller födelsedagskalas. Det spelar ingen roll. Här får du ett utmärkt recept som gör kanelbullarna som nya igen. Sagolikt gott med jordgubbssylt till.

Kanelbullepudding med hemkokt jordgubbssylt. Det finns inget godare.

Jag uppskattar verkligen hushåll som inte låter någon mat förgås. Där man återanvänder torra, trötta, slitna eller rentav halvdåliga råvaror och förvandlar dem till goda rätter på nytt. Just ett sådant uppslag är kanelbullepudding.

Kanelbullepudding gjord på en kanellängd.

Så här gör du!

Receptet är baserat på en hel påse små kanelbullar (8-12 stycken) i klassisk hembaksstorlek. Man kan också göra kanelbullepudding på kanelbullelängder.

Du behöver:

1 påse torra kanelbullar (8-12 beroende på storlek)

3 ägg

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

8-10 dl mjölk (3%)

Så gör du:

Smörj en ugnssäker form. Rund eller avlång spelar ingen roll (huvudsaken är att bullarna och smeten får plats). Lägg bullarna i botten av formen (bryt inte sönder dem utan låt bullarna vara hela i så stor utsträckning som möjligt). Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och blanda därefter i mjölken. Håll blandningen över kanelbullarna och låt stå och dra i minst en timme.

Sätt ugnen på 175°C och grädda i nedre delen av ugnen i omkring en timme. Tiden beror såklart på effekten i ugnen och du bör använda en sticka för att kontrollera att allt är klart.

Servera puddingen tillsammans med hemgjord jordgubbssylt och/eller grädde eller vaniljsås.

Det går lika bra att servera puddingen varm som kall.

Smaklig spis!

/ Niklas

 

 

 

Rama in gården med ytved
Squashgrund – ett utmärkt sätt att ta hand om jättesquash