Kirskål till lunch

12 april, 2019

Grönskande ogräs tillsammans med trädgårdens rester är utmärkt lunchmat. Plocka späda kirskålsblad och fräs upp i olja eller smör tillsammans med grönkål, kålblad eller mangold.

Späda kirskålsblad går utmärkt att fräsa på till lunch.

Fördelen med att vinterså, eller att låta föregående års sena sådder övervintra i trädgården är det skjuter fart i köksträdgården tidigt på våren. Nere hos oss i söder redan i mars.

Höstsådd spenat ger bra skörd fram på vårkanten.
Liksom mangold som lämnats kvar i köksträdgården.
Även späda kålblad som utvecklas på kvarvarande brysselkål går utmärkt att fräsa till lunch.

Just nu skördar jag stora mängder mangold, spenat, nyutslagna blad på resterna av brysselkål och späda kirskålsblad. Tillsammans med pasta, potatis, gryn eller bönsallad blir frästa blad en delikatess. Det enda du behöver göra är att fräsa på bladen och salta och peppra. Busenkelt och dessutom gott.

/ Niklas

Självförsörjande på örter
Tid att så tomater