Laga klockarmbandet istället för att köpa nytt

25 februari, 2021

Oavsett om du använder klockarmband av plast eller läder tenderar öglan (alltså säkerhetshållaren som håller fast själva flärpen på remmen) att ge upp allra först. Men istället för att köpa ett helt nytt armband kan du beställa lösa öglor och spara flera hundralappar åt gången.

I mer än tjugo års tid har jag använt klockor från finska Suunto, vars härliga äventyrsmaskiner visar både höjd, lufttryck och temperatur utöver tid och datum. Även om klockorna varit fantastiska har armbanden gått sönder stup i kvarten då öglorna (som man ska fästa armbandsflärpen med) gett upp inom ett år. Flera gånger har jag varit inne hos olika urmakare och bett om att få köpa lösa öglor, men gått tomhänt därifrån då sådana inte funnits att uppbringa. Ända tills jag hittade lösa öglor på nätet för en spottstyver.

Varje gång öglorna trillat av har jag tvingats köpa ett helt nytt armband för 400 kronor för att inte tappa klockan.

Nu sätter jag på nya öglor på remmen varenda gång de gamla trillar av och kan använda samma armband i flera år. Bra för både ekonomin och miljön.

Man kan köpa satser med öglor i olika storlekar på nätet för en spottstyver.

Du hittar öglorna (kallas också säkerhetsring) genom att googla på nätet. Räkna med mellan 50-100 kronor för en sats med öglor som räddar dig i åtskilliga år framöver. Något som kan jämföras med ett helt nytt armband som kostar 400 kronor.

Sätt på nya öglor och klockarmbandet blir som nytt.

 

 

Använd torkade kikärtor
Skaffa ett vedeldat friluftskök