Laga mat i skogen

När vintermörkret och januaritristessen är som tyngst är en helt vanlig skogsutflykt bästa medicinen. Promenera en timme i ett närliggande naturreservat eller packa ryggsäcken med fika, liggunderlag och varma kläder och ge dig ut och laga mat i skogen.

Att njuta av skogens närhet under sommaren är en sak, men under vinterhalvåret är det många som tvekar inför kalla blöta timmar utomhus. Fördelen med att ge sig ut är att vädret nästan alltid är bättre när man väl är ute i skogen än när man tittar ut genom köksfönstret.

Bästa upplevelsen med mat i skogen
Oavsett om du grillar korv, äter medhavda äggmackor eller lagar mat över öppen eld gör skogens ljud och dofter underverk. Man kan knappast säga att det är ljust så här års, men på något sätt blir himlens allra minsta skiftningar i ljus ändå som ett välbehövligt skogsbad.


Ta med en gjutjärnspanna och stek pyttipanna över elden
Oavsett om du tärnar ner veckans rester av potatis, kött och rotfrukter eller köper färdig pytt i butik är pyttipanna en utmärkt rätt i skogen. Det enda du behöver är en eld, en stekpanna (i plåt eller gjutjärn), olja, pytt och kanske ett par ägg bredvid. Enkelt, smakrikt och riktigt klimatsmart.


Go tur!
/ Niklas
0 kommentarer