Läskande dragonlemonad

Som ört är dragon svår att använda i någon större omfattning. Visst är den utmärkt (fransk dragon) till egengjorda korvar, fisk, kyckling och béarnaise, men tack vare sin starka och distinkta smak är användningsområdena relativt små. Tills vi smakade dragonlemonad i Georgien och fick en ny favorit. Så här gör du din egen dragonlemonad.

Att göra egen lemonad är oerhört populärt i stora delar av världen och nästintill varenda familj har sitt eget recept som man följer noggrant. I vår familj har dragonlemonad blivit favoritdryck under den varma sommaren. En ilsket grön kylande dryck som smakar ljuvligt.

Sockerlag:
1-1,5 dl strösocker (mer eller mindre socker beroende på smak).
3 dl vatten
Lemonad:
1 liter vatten
1 skalat och urkärnat äpple (har du en riktigt bra blender kan du låta skalet sitta på). Använd allra helst ett syrligt äpple eller toppa med lite pressad citron,
5 kvistar dragon (ta bort stjälkarna och använd enbart bladen).
Rejält med is

Så gör du:
Blanda sockerlagen i kokande vatten. Rör ordentligt så att sockret löser sig. Låt svalna.
Ta bort stjälkarna från dragonen och mixa dragon, is, vatten och äpple i en blender. Häll i sockerlagen och mixa tills allt får en slät konsistens. Servera iskallt med mycket is.


0 kommentarer