Läskande dragonlemonad

20 juli, 2018
Kategori:

Som ört är dragon svår att använda i någon större omfattning. Visst är den utmärkt (fransk dragon) till egengjorda korvar, fisk, kyckling och béarnaise, men tack vare sin starka och distinkta smak är användningsområdena relativt små. Tills vi smakade dragonlemonad i Georgien och fick en ny favorit. Så här gör du din egen dragonlemonad.

Dragonlemonad är sommarens favorit.

Att göra egen lemonad är oerhört populärt i stora delar av världen och nästintill varenda familj har sitt eget recept som man följer noggrant. I vår familj har dragonlemonad blivit favoritdryck under den varma sommaren. En ilsket grön kylande dryck som smakar ljuvligt.

Tärna ett syrligt äpple och blanda med 5 kvistar dragon.

Sockerlag:

2 dl strösocker (mer eller mindre socker beroende på smak).

3 dl vatten

Lemonad:

1 liter vatten

1 skalat och urkärnat äpple (har du en riktigt bra blender kan du låta skalet sitta på). Använd allra helst ett syrligt äpple eller toppa med lite pressad citron,

5 kvistar dragon (ta bort stjälkarna och använd enbart bladen).

Rejält med is

Mixa vatten, is, dragon och äpple i en effektiv blender.

Så gör du:

Blanda sockerlagen i kokande vatten. Rör ordentligt så att sockret löser sig. Låt svalna.

Ta bort stjälkarna från dragonen och mixa dragon, is, vatten och äpple i en blender. Häll i sockerlagen och mixa tills allt får en slät konsistens. Servera iskallt med mycket is.

Mixa alla ingredienser tills allt får en slät konsistens.
Hela familjens favorit – dragonlemonad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Frodiga trädgårdar behåller fukten när det är torrt
Friluftsmat utan låga