Middag på stranden

27 juli, 2021

Oavsett om du har flera veckors semester att se fram emot eller redan har njutit av sommarledigheten gör middagarna på stranden, i skogen eller vid en sjö att jobbdagen blir som en extra semesterdag. Mest effekt får middagarna kanske för dig som inte kan vara ledig alls.

Packa cykelkorgen och cykla till en vacker plats som du uppskattar.

Ett enkelt sätt är att grilla middagen i en portabel grill på stranden. Andra orkar inte förbereda middagen överhuvudtaget och köper färdiga rätter på en restaurang i närheten. Du gör precis som du vill och kan njuta av naturens skönhet oavsett. Det viktiga är att du och familjen kommer ut och kan njuta av en extra kväll tillsammans.

Kvällarna vid havet är sagolika. Glöm inte badkläder. 

Klassisk pasta med tomatsås av egna tomater

Det går givetvis lika bra att köpa tomaterna, men det viktiga är att du använder solvarma tomater som utvecklat mycket smak. Hellre lokalodlade tomater från en bonde i närheten än importerade tomater från södra Europa.

Färsk pasta känns lyxigare än klassisk spagetti.
Middag på stranden. Använd ett klassiskt friluftskök och ställ det rakt i sanden.

Du behöver: Pasta för fyra personer och en fem sex stora tomater eller ett par nävar små. Fräs upp olja med vitlök direkt i en gryta och häll i tärnade tomater. När tomatsåsen reducerats till en lämplig konsistens lyfter du av såsen från friluftsköket och kokar pastan. Häll av vattnet när pastan är klar och blanda med tomatsås. Krydda med salt och grovt malen svartpapper. Toppa med mozzarellabitar och färsk basilika. Ringla gärna över någon god olivolja. Superenkelt.

Smarrig pasta med tomatsås och mozzarella.
Sommarkvällarna vid havet är ljuvliga.
Torka gul och röd lök hängandes i kompostgaller
Salsa verde på ogräs och örter