Pinnbröd över öppen eld
27 januari, 2021
Kategori:

Klassiskt utflyktsbröd som passar lika bra på skogsutflykten som vid pulkabacken. Gör gärna dubbel sats om ni är många då pinnbröd går åt som smör i solsken.

Pinnbröd är ett enkelt utflyktsbröd vars ingredienser rörs ihop hemma i köket och lämpligtvis tas med ut i skogen i en plastpåse. Supergott till varm choklad.
Du behöver (4-5 bröd).
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl vatten

Så gör du: Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vatten och blanda till en klibbig deg. Linda degen runt en pinne och grädda över öppen eld. Var försiktig så brödet inte bränner. Man kan krydda degen med timjan, rosmarin eller chili för lite sting.

Vi ses i skogen!
/ Niklas
0 kommentarer