Pinnbröd över öppen eld

27 januari, 2021

Klassiskt utflyktsbröd som passar lika bra på skogsutflykten som vid pulkabacken. Gör gärna dubbel sats om ni är många då pinnbröd går åt som smör i solsken.

Magiskt gott pinnbröd som bakas över öppen eld.

Pinnbröd är ett enkelt utflyktsbröd vars ingredienser rörs ihop hemma i köket och lämpligtvis tas med ut i skogen i en plastpåse. Supergott till varm choklad.

Du behöver (4-5 bröd).

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
Gör degen hemma och rulla den runt en pinne ute i skogen. Grädda över varm glöd.

Så gör du: Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vatten och blanda till en klibbig deg. Linda degen runt en pinne och grädda över öppen eld. Var försiktig så brödet inte bränner. Man kan krydda degen med timjan, rosmarin eller chili för lite sting.

Baka brödet över glöden, men inte för nära för att undvika att det bränner.

Vi ses i skogen!

/ Niklas

 

 

 

 

 

 

 

Isvett – säker på isen
När bör jag så chili?