Pumparöra med grillad paprika

Den som odlar mycket pumpa eller cricketbollssquashen Little Gem Rolet kan ibland känna att det är svårt att variera sig kring hur frukterna tillagas. Ett utmärkt sätt är att mixa fruktköttet med grillad paprika och solroskärnor och servera till kött och rotsaker.

Olika krämer och röror hör hösten till. En klar favorit är pumparöra med grillad paprika med bas av squashen Little Gem Rolet eller klassisk halloweenpumpa.

Du behöver:
3-4 dl fruktkött från pumpa eller Little Gem Rolet.
2 grillade paprikor (det går alldeles utmärkt att använda köpt grillad paprika i olja)
1 stor vitlöksklyfta
0,5 dl solroskärnor
2 msk persilja
saften från en halv citron
salt och svartpeppar

Så gör du: Koka Little Gem Rolet hel i cirka 30 minuter och dela den sedan på mitten och ta bort kärnorna. Gröp ut fruktköttet och låt det svalna i en bunke. Om du använder fruktkött från en urgröpt halloweenpumpa kan du istället baka pumpan i en ugnsfast form (225°C) i omkring 20 minuter. Man kan också koka fruktköttet, men smakerna behålls bättre om du rostar den i ugnen. Mixa sedan fruktköttet med ingredienserna ovan och servera kall till rotsaker, grillat kött eller som en pastasås.

0 kommentarer