Rabarberglass med hemgjord sirap
19 juni, 2020
Kategori:

Känslan av att gå ut i trädgården och skörda egna rabarber är obeskrivlig. Gör en glass med yoghurtgrund och toppa med krossade digestivekex och hemgjord granskotts- eller flädersirap. Saknar du egna rabarber så går det givetvis lika bra att köpa.

Rabarberglass ger cirka 1,5 liter färdig glass
Du behöver: 700 gram rabarber, 250 gram socker, 2 dl naturell yoghurt (10%), 0,5-1 dl citronsaft (beroende på smak och tycke), citronskal från 2-3 citroner och 60 gram glykos (eller glukossirap vilket är ett annat namn).
Så gör du:
- Skala och tärna rabarbern och koka upp i en kastrull tillsammans med sockret till dess att rabarbern är helt mjuk (använd en gaffel). Ta av från spisen och mixa till en slät puré med en stavmixer.
- Blanda ner resten av ingredienserna och ställ i frysen. Ta upp en gång i kvarten i tre timmar (klassiskt knep) och vispa för att få en krämig konsistens. Har du glassmaskin är det givetvis allra enklast.
- När glassen fått rätt konsistens skopar du upp kulor av glassen och strösslar krossade digestivekex högst upp i skålen. Ringla sedan hemgjord granskotts- eller flädersirap högst upp. Det smakar gudomligt!

Tips: Vill du ha mer smak i glassen kan du prova med att blanda i kanel eller kardemumma.
Så gör du egen granskottssirap.
0 kommentarer