Rädda Svenska Turistföreningen

31 mars, 2020
Kategori:

Sveriges i särklass mest viktiga förening, 135-åriga Svenska Turistföreningen (STF) är i en svår ekonomisk knipa. Till följd av Coronavirusets framfart avbokas en stor mängd aktiviteter och boenden och STF har på kort tid förlorat över 40 miljoner kronor i intäkter. Nu vädjar STF om ditt och mitt stöd. Så här kan du stödja Sveriges viktigaste förening.

För många svenskar är Svenska Turistföreningen synonymt med ett aktivt friluftsliv. Som här skidåkning vid Grövelsjön i februari 2020.

I ett hundra trettiofem år – nästan 50 000 dagar – har Svenska Turistföreningen målmedvetet arbetat med att utveckla och skapa förutsättningar för svensk turism. Utan Svenska Turistföreningen hade vi varken haft vandrarhem, fjällstationer eller någon nattågsverksamhet uppåt Norrbotten (STF gick nämligen i fronten för att rädda nattågen då dessa helt obegripligt skulle läggas ner för ett par år sedan, knappt två år innan klimatdiskussionerna drog igång på allvar). Nu är det Svenska Turistföreningens tur att behöva stöd.

Svenska Turistföreningen driver STF af Chapman och Skeppsholmens Vandrarhem i Stockholm.

Tack vare många avbokningar och generösa avbokningsregler tvingas STF betala tillbaka stora summor till besökare som bokat och betalat, men som sedan vill avboka till följd av Coronapandemin. Det innebär att föreningens ekonomi blöder och trots sparkrav, uppsägningar, permitteringar och nu senast en total nedstängning av föreningens fjällstugor så är föreningen hotad. Bästa sättet för att garantera att föreningen finns kvar är givetvis att bli medlem. Och gärna dra med fler människor i uppropet: föräldrar, barn och grannar.

Mysiga miljöer på Abisko Turiststation.

Fler sätt att stödja STF:

  • Stöd STF med en valfri gåva. Swisha ett valfritt belopp till 123 615 21 77.
  • Köpt ett digitalt presentkort. Du köper ett presentkort här
  • Bli medlem om du inte redan är det.
Sova utomhus
Så gör du egen ghee