Så gör du smarriga saffranskrabbelurer

18 december, 2020

Goda krabbelurer kryddade med saffran är ett uppskattade inslag på en skogsutflykt. Rör ihop smeten hemma och ta med ut i skogen och tillaga på ett stormkök. Supergott!

Saffranskrabbelurer är supergott på skogsutflykten. Allra helst med kokkaffe till.

Krabbelurer är som tjocka pannkakor som med fördel steks på ett friluftskök i rikligt med smör. Krydda med saffran och njut av julens smaker utomhus.

Fluffiga krabbelurer kan få vem som helst att längta efter en skogsutflykt.

Du behöver (4 personer).

Gör gärna dubbel sats eftersom krabbelurerna vanligtvis blir mycket uppskattade.

 1 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

1 krm salt

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1,5 – 2 dl mjölk

1 paket saffran

2 ägg

Så gör du: Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke (socker, mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker) och blanda väl. Lös upp saffran i mjölken och rör runt ordentligt så att safranssmaken blandar sig väl. Häll i mjölk, saffran och ägg i smeten och rör samman till en klumpfri smet. Ta med ut i skogen i en tät flaska eller kanna.

Stek på stormkök (2-4 minuter på var sida) eller i en stekpanna över öppen eld i rikligt med smör. Servera krabbelurerna som de är eller med lite socker på. Smaklig spis!

Stek krabbelurerna i rikligt med smör, 2-3 krabbelurer åt gången. Var försiktig så att de inte bränner vid.
Fira jul utomhus
Bada kallt – ett utmärkt sätt att uppleva vintern