Så gör du smarriga saffranskrabbelurer

Goda krabbelurer kryddade med saffran är ett uppskattade inslag på en skogsutflykt. Rör ihop smeten hemma och ta med ut i skogen och tillaga på ett stormkök. Supergott!

Krabbelurer är som tjocka pannkakor som med fördel steks på ett friluftskök i rikligt med smör. Krydda med saffran och njut av julens smaker utomhus.

Du behöver (4 personer).
Gör gärna dubbel sats eftersom krabbelurerna vanligtvis blir mycket uppskattade.
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 – 2 dl mjölk
1 paket saffran
2 ägg
Så gör du: Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke (socker, mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker) och blanda väl. Lös upp saffran i mjölken och rör runt ordentligt så att safranssmaken blandar sig väl. Häll i mjölk, saffran och ägg i smeten och rör samman till en klumpfri smet. Ta med ut i skogen i en tät flaska eller kanna.
Stek på stormkök (2-4 minuter på var sida) eller i en stekpanna över öppen eld i rikligt med smör. Servera krabbelurerna som de är eller med lite socker på. Smaklig spis!

0 kommentarer