Så snickrar du en enkel skogspall

9 juli, 2022
Kategori:

Många saknar möjligheten att sitta bekvämt under skogsutflykten, fisketuren eller tältnatten i det fria. Ett bra tips kan vara att bygga en pall av några grenar och en bit plank som du sedan lämnar i skogen och använder på nytt när du återvänder. Så här gör du!

Att ha en pall att sitta på vid havet gör fisketuren bekvämare.

Man kan naturligtvis köpa en färdig pall eller ta med sig en campingstol ut i skogen, men betydligt roligare är det om man bygger pallen själv. Det enda som behövs är en bit plank, några grova grenar, en kniv, en såg, en skruvdragare och en handfull skruv. Sedan är det bara att sätta igång.

Med hjälp av pallen slipper du sitta rakt på marken.

Ta gärna med en bit plank hemifrån och klyv några 5-10 cm grova grenar till ben och tvärstag.

Man kan ta med en bit plank till sittdel hemifrån eller klyva en tjockare vedbit med en yxa. Tyvärr är det rätt svårt att få en helt plan sittdel med yxans hjälp. 

Lämplig sitthöjd på en pall bör vara någonstans mellan 35-60 cm beroende på vad du ska använda pallen till. Och hur lång du är. Klassiska pallar från möbelvaruhusen brukar vara runt 45 cm höga. Räkna med en plankbit på 40-50 cm och komplettera med grenar till ben och tvärstag. Ett enkelt sätt för att klyva grenarna på längden är att använda yxa eller såga dem med en klyvsåg.

Skruva ihop delarna med en skruvdragare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så gör du eget lindblomste
Fyra mysiga campingplatser i Blekinge