Salsa verde på ogräs och örter

13 juli, 2021
Kategori:

En superenkel sås på trädgårdens ogräs och örter som passar utmärkt till sallad och en grillad köttbit.

Våtarv känns igen på sina vita blommor med fem djupt flikade kronblad och håriga rand längs stjälken.

Det är lätt att göra egen salsa verda. Mixa persilja, grönt ogräs (våtarv), vitlök och en näve basilika med salt kapris och sardeller och låt stå kallt till dess att du ska äta. Gudagott.

Man kan nästan inte använda för mycket persilja i salsa verde.

Du behöver:

  • En bukett persilja (3-4 dl hackad)
  • En rejäl näve med våtarv
  • En näve basilika
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 5-6 msk kapris (du kan använda mer om du vill ha mer sälta)
  • 4-5 sardeller (kan ersättas med mer kapris)
  • 3-4 msk färskpressad citronjuice
  • 1-2 dl olivolja (beroende på mängd)
  • Grov svartpeppar som krydda

Så gör du: Du behöver inte vara särskilt noga med hur mycket gröna blad som du använder. Hellre för mycket än för lite. Mixa alla gröna örter i en blender tillsammans med vitlök, olja, citronjuice och kapris. Krydda med grov svartpeppar och severa kallt.

Mixa ihop allt i en blender eller med en stavmixer och servera till sallad eller en grillad köttbit.

 

 

 

 

Middag på stranden
Nyrups naturhotell i Skåne