Skapa härliga sittplatser i trädgården

15 april, 2019

Bortsett från stolar i olika väderstreck är det praktiskt att ha olika sittgrupper för olika aktiviteter. Exempelvis för att kunna fika i lä bakom en husvägg eller för att njuta av utomhusmiddagar med vänner. Sätt ut stolarna redan nu och njut av vårens ankomst.

Härliga sittgrupper i olika väderstreck gör det möjligt att sitta ute nästan dagligdags.

Det är något speciellt med att sitta ute så ofta man bara kan. Kanske är det ljuset på våren, värmen på försommaren eller skuggan under de allra varmaste dagarna i juli som får oss att fundera på olika sittgrupper i olika väderstreck. Om det blåser i en del av trädgården är det nämligen oftast vindstilla i en annan.

Genom att bygga ett trädäck i odlingarna slipper du jorden kring möblerna och kan gå barfota på uteplatsen.

Välj helst sittgrupper som går att flytta eller kombinera med varandra för att kunna njuta maximalt av trädgårdens olika lägen så länge som möjligt. Och dessutom bjuda in vänner.

Gungor, sittgrupper och trädgårdsmöbler gör trädgården mer tillgänglig.
En gungstol (där benen tagits bort) ger en skön avkopplande miljö i trädgården.

Ställ frågor om utemöblernas ursprung om du köper nya

Glöm inte att ställa besvärliga frågor till säljaren när du köper nya utemöbler. Fråga vilket trädslag som möblerna är gjorda av, kräv intyg från FSC eller annan hållbar märkning och välj allra helst svensktillverkade utemöbler som tillverkats lokalt av svensk skog. Bra för både miljö och plånbok då sådana möbler vanligtvis håller betydligt längre än billiga.

Fantastiska skyddade lägen i trädgården är utmärkta under riktigt varma dagar.
Serva gräsklipparen
Självförsörjande på örter