Skönt sittunderlag av renskinn

25 mars, 2021
Kategori:

Betalt samarbete med landshopping.se

Inget är så skönt som att ha med sig ett renskinn ut i naturen på en skogs- eller fjällutflykt. Renskinnet är snyggt, varmt och tar effektivt bort markkylan underifrån. Året om.

Att sitta på ett varmt renskinn vid sidan om ett eld i granskogen är magiskt.

Vintertid är renskinnet obligatoriskt så fort man åker ut i skogen med bil eller skoter. Alla norr om Dalälven vet att renskinn är den bästa försäkringen för att slippa frysa, medan många sörlänningar måste överbevisas för att ens prova. Har man en gång testat är man fast för alltid. Så länge det inte handlar om att packa minimalt och ge sig ut på långturer vill säga.

Klassiskt renskinn på vinterturen.

I Dalarna har företaget Dalum – betyder Dalarna på älvdalska – bestämt sig för att lägga grunden till ett helt nytt friluftsmärke med inriktning på uteliv och matlagning. Inte nog med att man vill skapa funktionella produkter för utomhusmatlagning, som håller över tid och som inspirerar och underlättar för människor att uppleva naturen. Man vill dessutom göra det riktigt snyggt. Ett exempel på det är det praktiska renskinnet i sittunderlagsformat.

Lägg ut renskinnet och slå dig ner på marken oavsett underlag. Det går alldeles utmärkt att sitta på ett omkullblåst träd.

   – Skinnen kommer från Idre sameby har garvats vegetabiliskt av Tärnsjö Garveri i Uppland och är helt fritt från krom, berättar Tobias Eklund som utvecklat små behändiga renskinn att ta med på tur i ett praktiskt bärhandtag där varje renfäll delats i omkring 40 x 40 cm stora sittunderlag som passar utmärkt till både skogsutflykter och en picknick i stan.

Renskinnet har behandlats för utomhusbruk och klarar både fukt och hårda underlag.

Man rullar enkelt ihop renskinnet och fäster bärhandtaget med tryckknappar och kan sedan ta med det ut i skogen fastspänt på ryggsäcken eller i handen. Lägg skinnet rakt på marken och slå dig ner. Skinnet är behandlat för utomhusbruk och klarar både fukt och steniga underlag.

Tänk på att torka sittunderlaget ordentligt när du kommer hem igen för att undvika lukt och mögelangrepp. Du hittar renskinnet Ward litn på www.landshopping.se

Torka eget kött med en datorfläkt
Anlägg en egen kryddträdgård