Snälla lämna inte toalettpapper i skogen

30 september, 2019

Efter en fantastisk friluftssäsong som började redan i april är det påtagligt att vi svenskar saknar vett och etikett när det kommer till toabesök i det fria. Måhända har nöden ingen lag, men du kan väl åtminstone plocka upp pappret efter dig.

Det är inte särskilt kul att mötas av pappershögar när man lägger till med kajaken eller kanoten på en udde.

Att rastplatser längs vägen (utan toalett) är äckliga vet väl alla som någon gång stannat utmed riksvägen, men att skogen långt utanför allfartsvägarna nu också fylls med toalettpapper är något helt annat. Medan fekalierna försvinner på bara några dagar ligger toapappret kvar i åratal. För att på sina håll aldrig försvinna då mängden papper fylls på efterhand. Och om du nu måste uträtta dina behov i skogen kan du väl åtminstone ta med dig en liten spade och gräva ner eländet.

Äckligt toalettpapper var man än vänder näsan.
Rastplatser längs vägen är ofta fulla av skräp och toapapper. Hur svårt kan det vara att plocka med sig skräpet därifrån och gräva ner toalettpappret?
En vacker vandringstur avbryts av högar med toalettpapper i gräset.

Köp en liten trädgårdsspade

Ett bra tips är att skaffa en liten trädgårdsspade och lägga den i bilen. En lökspade i metall är smalare och lättare att gräva med där det är sten, medan en klassisk trädgårdsspade i plast är lättare och fungerar utmärkt också under vandringsturen. Gräv ett litet hål i marken, gör dina behov och fyll på med jord igen. Svårare än så behöver det inte vara.

Köp en trädgårdsspade och ta med på tur. Då kan du enkelt gräva ner både fekalier och toalettpapper i marken.

 

 

 

 

 

 

Så gör du egen halloumiost
Inred svampkorgen