Sollidens slott och idéträdgårdarna 2020

30 juli, 2020

För sjätte året i rad arrangerar Solliden en idéträdgårdstävling på Gustaf V krocketplan i slottsparken. Åtta trädgårdsdesigners har inrett varsin balkong med syfte att ge inspiration och nya idéer. Tävlingen pågår fram till den 8 augusti, men du kan njuta av balkongerna ända fram till den sista augusti. Ett måste när du är på Öland. Har du inte tid att åka till Öland kan du njuta av balkongerna här.

Sollidens slottsträdgård är ett måste under ett besök på Öland.

Sollidens Slott är utan tvekan värt ett besök när man är på Öland. Dess tjusiga blomsterhav, designade trädgårdsrum och vackra statyer kan få vem som helst att uppskatta trädgårdens charm. Välj helst en solig dag då de flesta är på stranden för att ha trädgården för dig själv eller kom en mulen dag och njut av grönskans magi i sällskap av andra.

Enorma hav av trädgårdshortensia.
Rosor av alla de slag.

Oavsett om du bor i lägenhet eller villa är Sollidens Slottspark full av fantastiska kreationer som ger tips att ta med hem. Missa inte vattenspelet ”Kaskad” ritad av landskapsarkitekten Valter Bauer med en skulptur av Per Hasselberg, stenpartiet, italienska trädgården, engelska parken, själva slottet, holländska rosenträdgården och hängboken. Dessutom passar en matig crêpes utmärkt på vägen in eller ut från Solliden (säljs vid entrén).

Idéträdgårdarna 2020. Balkong tema Hemester

Det Nordiska Ljuset av Amy Krüger och Johan Nilsson på Orranäs Glasbruk AB (i Orrefors).
Drömskogen – en fusion mellan stad och skog av Malin Dellenhed – Urban Gardener, Göteborg.
Balcony Retreat av Lovisa Fogelström/Trädgårdsingenjören, Lund.
Bal Con Fiori av Josefine Woxmark och Helena W Georgson Lantliv & Trädgård och Vintage Riviera, Bromma.
Bli stilla av Niclas Bernehagen, Stockholm.

www.sollidensslott.se

 

 

 

 

Så torkar du gul och röd lök
Sommar på östra Öland