Tabbouleh – libanesisk persilje- och tomatsallad
14 juni, 2020

Med köksträdgården full av skördemogen persilja (från förra året) är det utmärkt att göra riktigt mycket libanesisk persiljesallad så här på försommaren. Gör din egen sallad på enbart persilja, tomat och lök eller lägg till bulgur för mer mättnad. Utmärkt för varma dagar.
Du behöver:
Ett rejält knippe med persilja, ju mer desto godare (500-700 gram)
3-4 tomater
Ett par salladslökar eller blasten från gul egenodlad lök
1 dl myntablad
2 citroner
0,5 dl – 1 dl olivolja
Salt och svartpeppar
0,5 dl bulgur (kan uteslutas)
Så gör du:
- Skölj persiljan och tvätta tomaterna. Hacka persilja, mynta och tärna tomaterna.
- Hacka löken, ju tunnare skivor desto godare.
- Lägg alla grönsaker i en stor skål och häll över citronsaft och olivolja. Blanda och salta och peppra.
- Om du vill använda bulgur tillsätter du torra gryn. Bulguren ska alltså inte blötläggas innan den hamnar i salladen då både tomater och grönsaker innehåller så pass mycket vätska att grynen kommer att svälla och mjukna. Låt stå kallt i minst en kvart innan servering.
- Servera tillsammans med en god hemgjord hummus, bröd och grillad fisk.
0 kommentarer