The HideOut – skånsk gästfrihet med vardagsrumskänsla

23 juli, 2022
Kategori:

Missa inte ett besök på  Skånes mysigaste boende – The HideOut – vid foten av Ale Stenar. Du som reser med husbil kan bo på ställplatsen utanför. Och njuta av en kväll runt lägerelden.

På kvällarna samlas gästerna runt lägerelden på innergården.

För två månader sedan hade Ulf Skarin, affärsjournalist och tidigare chefredaktör för Veckans Affärer inte en aning om att han snart skulle ta över The HideOut, mitt mellan Ystad och Trelleborg. Nu driver han ett av Skånes mest hemtrevliga lägenhetshotell, där man som gäst bjuds in till det stora vardagsrummet där Ulf driver en fantastisk livsstilsbutik.

Ulf Skarin är tidigare chefredaktör på Veckans affärer.

    – Jag kallar det för en vanlife- och utelivsbutik, där jag säljer prylar för camping och äventyr som jag själv tycker om, säger Ulf Skarin. Utanför butiken har han parkerat sin egen van som fortfarande fungerar som bostad. I februari 2020 lämnade han lägenheten i Stockholm och flyttade in i husbilen permanent och kände direkt: här börjar en ny fas av mitt liv. Sedan dess har han haft husbilen som bas och njutit av varenda dag med bara en skjutdörr mellan värmen inomhus och kylan utanför. Jodå Ulf bor i husbilen året om. Numera är lägenheten såld och Ulf har tagit över Kåseberga HideOut. Och bor fortfarande i vanen.

Många gäster blir stående vid vanen och motorcykeln och snackar drömmar och frihet.
Många besökare är aktiva i Kåseberga. Vandring är vanligt liksom skärmflyg och MTB. Ulf sitter gärna utanför butiken och snackar med folk som går eller cyklar förbi.

Mysig butik i det hemtrevliga vardagsrummet

Hela butiken andas småskalighet och noga utvalda produkter. Här samsas serviser, böcker, kläder och en lång rad olika sorters väskor sida vid sida med dryck, kaffe och småkakor.

   – Jag vill att besökaren ska känna sig välkommen att kliva in i mitt vardagsrum.

Det tilltalande vardagsrummet får många att drömma om att checka in.

Fyra uthyrningslägenheter är naturligtvis inte så stort, men det är också själva grejen. Litet och genuint i en smakfull atmosfär där Ulf finns på plats från tidig morgon till sen kväll. Butiken och det lilla mysiga kaféet är öppen mellan klockan tolv och sex.

Den mysiga butiken består av noga utvalda prylar.
Den härliga livsstilsbutiken är full av åtråvärda prylar. Ulfs syster hjälper till i kassan vid behov.

Ställplats på parkeringen utanför

Utöver lägenheterna har Ulf också en ställplats för uthyrning. En enkel sådan mitt mellan huset och grönytorna utanför. På första parkett för att vara exakt, vid sidan om Ulfs egen campervan och mitt i vackra Kåseberga vid foten av Ale Stenar. En plats att längta till.

Två bilar ryms på ställplatsen utanför. Ulfs egen van och så en besökare bredvid.
Mäktiga Ale Stenar ligger bara några hundra meter från The HideOut.

FAKTA: Du hittar information om Kåseberga HideOut på www.common-room.com

Lägenheterna bokas via Booking.com eller Airbnb. Ställplatsen bokar du via www.acamp.com

 

 

    

Odla i sängar, båtar och gamla möbler
Vatten till fjärilar, fåglar och insekter