Torkad rotselleri med persilja

17 september, 2019
Kategori:

Att torka rotsaker och använda som krydda är ett utmärkt sätt att ta hand om stora skördar. Det enda som behövs är gott om burkar, ett mörkt svalt utrymme och en effektiv torkapparat.

Riv ner rotsellerin med ett rivjärn och blanda med att par nävar färsk persilja.

Skala en fast fin rotselleriknöl och riv ner hela knölen med ett rivjärn, ju mindre bitar desto snabbare går det att torka sellerin i svamptorken. Blanda med ett par nävar färska persiljeblad (skär bort kvistarna) och sprid ut på ollorna i svamptorken. Torka långsamt på 30 – 40 °C till dess att mixen är knastertorr.

Förvara mörkt och svalt alternativt i mörka glas- eller plåtburkar i köket.

Kan användas som kryddblandning på äggröra, över grytor, soppor och som pålägg på en god rostad macka. Avsluta i så fall gärna med lite flingsalt.

Torkad rotselleri med persilja är smaskens rakt på morgonens äggröra.

/ Niklas

 

Slipa dina knivar
Plommon- och äppelmos