Tortillabröd med mozzarella över öppen eld

25 oktober, 2020
Kategori:

Sugen på att ge dig ut i skogen och tända en brasa, men osäker på vilken mat du ska laga? Testa varma tortillabröd med ett rejält lager mozzarellaost och kokkaffe till.

Hösten är utan tvekan skogsutflykternas tid och sällan är en sprakande eld lika uppskattad som under kyliga skogsutflykter under vinterhalvåret. Ett bra tips för att få något varmt i magen är att göra upp en eld och grilla tortillabröd med mozzarella. Enkelt och supergott.

Varma tortillabröd med smält mozzarella. Gott och enkelt att göra.

Du behöver: Tortillabröd och mozzarellaost. Räkna med ett paket mozzarella till fyra tortillabröd. Snåla inte med osten och krydda gärna med oregano, basilika eller chili.

Gör upp en eld och grilla tortillabröd med mozzarella.

Gör så här: Lägg ut tortillabröden och sprid ut bitar av mozzarella på halva tortillabrödet. Vik brödet på mitten och grilla på galler över öppen eld. Man kan också välja att lägga ihop två hela bröd och därmed skapa ett lite större tilltugg. Servera tillsammans med kokkaffe eller varm saft.

Supergott när osten smält. Krydda gärna med oregano, basilika eller chili. Det finns till och med chilikryddad mozzarella att köpa i affären.

Smaklig måltid!

Rosta egna pumpakärnor
Vilken ved värmer bäst i spisen?