Tracks Recycle – secondhandbutik för friluftsprylar

29 november, 2019
Kategori:

Julhandeln till trots är det helt ohållbart att handla prylar som om morgondagen inte existerar. Det fick kompisarna Oxling, Andersson och Bergmark att starta en secondhandbutik för friluftsprylar. Ett himmelrike för dig som vill handla en sovsäck, skidkläder eller varför inte ett par schyssta vandringskängor.

Johanna Oxling på Tracks Recycle i Göteborg förmedlar begagnad friluftsutrustning.

Får friluftsgarderoben att leva vidare

Grundarna Johanna Oxling, Karl Andersson, Anna Mangs Bergmark och Fredrik Bergmark startade butiken på hösten 2017 med målsättningen att få snurr på gamla friluftskläder för att de helt enkelt skulle kunna leva vidare i någons annans ägor. Folk slutar med friluftsliv, köper nytt, växer ur kläderna eller tröttnar på grejerna som blir liggande i garderoben eller i värsta fall slängs.  

Bortsett från fina begagnade friluftsprylar är stämningen inbjudande på Tracks Recycle. Här kan man dessutom ta en kopp kaffe och snacka friluftsliv i största allmänhet.

   – Det finns gott om secondhandbutiker, men få företag som specialiserat sig på friluftsliv. Hos oss kan du få samma service, samma kunnande och samma hjälp som om du köper ett par nya vandringskängor i en sportbutik. Nackdelen är såklart att storleksutbudet är begränsat, men priserna är också betydligt lägre än om man handlar nytt, säger Johanna Oxling på Tracks Recycle.  

Välkomnande skyltning.

Tracks Recycle, Karl Johansgatan 76, Göteborg www.tracksrecycle.se

Så fungerar det: Du lämnar in hela, rena friluftsprylar i säsong som du vill sälja. Sakerna prissätts och läggs ut till försäljning. Så fort en vara sålts fördelas vinsten (50 % vardera) mellan dig och butiken. Pengarna sätts in på ditt konto.

Fler secondhandbutiker för friluftsutrustning:

Mountain Recycle i Åre. 

Svensk frukt och ekologisk citrus
Mustig kalops