Tre saker som gör skillnad

2 januari, 2019

Efter en kommerstyngd julledighet kan det vara svårt att tänka på nya prylar, i synnerhet när plånboken är tom och bankkontot ansträngt. Men det är just nu – när året är nytt – som odlingsdrömmarna och självhushållningstankarna slår rot. Här får du tre förslag på böcker som kommer att förändra dig för alltid.

Tre böcker som gör skillnad.

Lev som en bonde – 100 sätt att klara sig själv

Hur går det egentligen till att bli självförsörjande och leva närmare naturen? Måste jag ens bo på landet för att kunna odla min egen mat och kan man ha egna bin i stan? I boken ”Lev som en bonde – 100 sätt att klara sig själv” får du hundratals tips på hur du kan inleda ditt liv mot en mer självhushållande vardag. Passar lika bra i stan som på landet.

Köp boken här.

Bondens Skafferi

Att peta ner ett frö i backen och få det att gro är tämligen enkelt, men vad gör man när alla grödor tenderar att ge skörd på en och samma gång? I Bondens Skafferi får du tips, recept och förädlingsförslag på hur du kan ta hand om maten som du odlar själv eller köper av en gård i grannskapet. Självklart ka man köpa alla råvaror i stan.

Köp boken här.

Krishandboken – allt du behöver för att klara dig

En omfattande handbok som ger dig kunskap om allt från hur du agerar om ett barn satt i halsen till hur du kan torka ditt eget kött och hur du bör tänka kring att lagra mat och vatten inför en krissituation. Med omfattande åtgärdsscheman, telefonnummer och kunskap som gör att du står tryggt när samhället krisar. Ett måste i alla hushåll.

Köp boken här.

 

 

Minimalist eller ekorre?
Små träd till knäckebröden