En hel videoserie om bokashi-kompost

13 september, 2017
Kategori:
Närbild på bokashi-kompost

Nu finns äntligen en hel serie avsnitt på YouTube där jag visar min användning av bokashi under året. I fem delar visar jag hanteringen både sommar och vinter.

Förra sommaren började jag spela in en serie avsnitt om bokashi-kompost till YouTube. Jag får många frågor om varför jag använder just den här komposten och inte en traditionell hushållskompost, hur det går till och om det verkligen, verkligen fungerar. Ibland är det svårt att förstå utan att ha sett handgripligen hur bokashi kan användas så jag ville visa en del av mina sätt för att ge inspiration.*

Nu äntligen har jag redigerat färdigt den femte delen i serien och tipsar om de olika delarna här.

 

I del ett berättar jag kort om vad bokashi-kompost är och visar hur jag gör kompost av vårt hushållsavfall.

 

I del två, som är helt ny, visar jag hur jag under vår, sommar och höst gräver ner bokashi-kompost i trädgården för att gödsla.

 

I del tre visar jag hur jag gödslar i tunnelväxthusen genom att gräva ner kompost.

 

I del fyra ger jag tips på ett sätt att ta hand om bokashi-kompost under vintern.

 

I del fem visar jag hur snabbt det går för bokashi-kompost att bli till jord i landet.

 

Ännu ett suveränt sätt att använda bokashi på är att fylla stora krukor eller tråg med kompost och sedan odla direkt i materialet. Här visar jag hur jag gör.

 

 

Om du tycker om mina videos blir jag jätteglad om du prenumererar på min kanal, använd länken här: Sara Bäckmo – Skillnadens Trädgård.

För dig som vill veta mer om bokashi, ställa frågor och få mer inspiration tipsar jag om de fina forumen på Facebook som finns, bland annat Bokashi och Bokashifrämjandet. Bokashi finns att köpa i välsorterade trädgårdsbutiker/kompostbutiker, men allra enklast är att köpa på nätet. Det finns flera butiker att välja mellan, till exempel Bokashi.se, Mikrojord, Greenfoot och Wexthuset.com.
/Sara Bäckmo

 

*För att vara helt transparent vill jag betona att min trädgård, blogg och YouTube inte är sponsrad av företag som säljer bokashi-kompost, jag har köpt och valt alla produkter själv. Vår podcast Två odlare emellan sponsras dock då och då av bokashi.se och den norska bloggen sponsras av bokashi.no. De samarbetena är av rent ekonomisk karaktär och omfattar inte några produkter. 

Glöm inte ärtskotten!
Monty Don och medierna