Gratinerad rotselleri

13 juli, 2014
Kategori:
 

I tunna skivor med ost på är rotsellerin suverän att gratinera. Det blir en god start på middagen eller smarrigt tillbehör.

Min mamma Ulla hade fiskaffär i källaren när jag var liten, därför åt vi väldigt ofta både fisk och skaldjur. Som jag minns det var det minst sju dagar i veckan… Ulla brukade, och gör så fortfarande, göra gratinerad rotselleri och toppa sellerin med färska räkor ovanpå tomaten. Det är en jättegod kombination!

Gör så här:
Värm ugnen till 200-225 grader.
Skala rotsellerin, om det behövs, och skär i knappt centimetertjocka skivor.
Lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper.
Lägg till exempel tomatskiva, champinjon, skaldjur eller annat gott ovanpå sellerin.
Toppa med en skiva god ost och lite örtsalt.
Gratinera tills det hela fått fin färg. 

Har du små barn som har svårt med tuggmotståndet går det bra att koka selleriskivorna några minuter för att de ska bli lite mjukare.
/Sara Bäckmo

Kanonfin rotselleri
Gubbarna har flyttat