Podcast: Sånt vi gör i januari

3 januari, 2017
Ett ljust huvud av savoykål.

Starten har gått – januari är här! Ingen som ger sig ut att så behöver känna sig som ett ufo. I nya avsnittet av vår podcast får du tips som passar för januari.

Nu snurrar hjärnan på högvarv. Fröerna är sorterade och jag har en startklar korg i hallen som följer med mig ut närhelst det är möjligt. På fönsterbrädet står sådder och jag har listor, listor och listor för sånt jag vill göra. Sånt jag kan göra. En del av dem rymmer förstås sånt jag vet att jag inte kommer att göra med…

I vårt sprillans nya avsnitt av ”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” pratar vi om sånt vi gör i januari. Jag berättar bland annat om min superkål som sås nu i januari och får veta att det är helt legitimt att ha jordpåsar vid köksbordet (var annars?).

 

 

Veckans avsnitt sponsras av Gjordnära Tunnelväxthus och Impecta fröhandel. Följ gärna vår podcast på Facebook och tvaodlareemellan.se för att inte missa något. Johannes Wätterbäck följer du på Farbror Grön.

Missade du vårt premiäravsnitt förra veckan kan du höra det här:

 

 

Är du nyfiken på att se den där kålen jag pratade om i veckans avsnitt? Sorten heter alltså ‘Vorbote 3’ och är en riktig fin och snabbväxande savoykål. Den såddes i januari, planterades i tunneln i mars och gav skörd i maj. Kolla klippet nedan. Anledningen till att kålhuvudet överst i inlägget, som är ett av huvudena i klippet nedan under skörd, är så ljust är att det skördats blad för blad. Då växer nya blad fram som är mjälla och fina.

 

Vill du ha tips på sånt som går att så i januari kan du ta en titt på Skillnadens såkalender. Nytt avsnitt av vår podcast finns att höra näsa vecka. Då berättar vi om sånt vi skördar i januari och ger tips på bra grönsaker för vinterodling.
/Sara Bäckmo

Odla gröna ärterna själv
Vår poddcast på topplistan!