Saras trädgårdsdagar GRATIS

5 augusti, 2017
Kategori:
Tumnagelbild från YouTube

Nä, det funkar inte. Och nu ger jag upp. Tekniskt sett är YouTubes betallösningar inte tillräckligt bra. Nu gör jag serien Saras trädgårdsdagar tillgänglig för alla.

Under våren har jag låtit nya delar av serien Saras trädgårdsdagar ligga bakom betalvägg. Avsnitten har kostat 9 kronor att köpa. Det har varit ett försök för att utforska de sätt som finns för att helt enkelt få betalt för den del av mitt arbete som tar mest tid – videos.

Det har inte varit helt friktionsfritt att ta betalt för material på plattformar där det mesta är gratis. Många har haft åsikter. Men jag är väldigt nöjd med det hela. Inte för att jag har tjänat några pengar egentligen, det är inte så många som väljer att betala. Däremot har det varit otroligt lärorikt att se hur systemet funkar och kunna jämföra med sånt jag läst kring det här med att ta betalt för material på sociala medier. Framöver kommer det definitivt att vara något jag vill utforska mer.

 

Funkar inte
Men YouTubes betallösningar håller inte måttet. Det är så synd! Till en början har det varit problem att köpa klippen via iPhones och iPads. Jag har haft kontakt med supporten som efter en del bollande fram och tillbaka kommit med snorkiga svar som berättar att mitt problem inte är prioriterat.  Det senast uppladdade avsnittet kraschade för flera som ville titta, vilket också har hänt tidigare. Osäkerheten det för med sig gör att jag väljer att plocka bort betalväggen, jag tycker bara det känns trist när det inte funkar. Dessutom ger det tråkiga kommentarer som får mig ur balans.

Därför, se nya avsnittet. Gratis.

 

 

Till dig som betalat för en video
Alla betalvideos ligger kvar och du kan kika på dem när som helst. Jag skickar ett stort och innerligt tack för att du trott på mig och stöttat mitt arbete genom att köpa avsnitten! Så småningom hoppas jag kunna ge dig något i gengäld.

Så småningom kommer alla avsnitt att laddas upp igen, utan betalvägg, men när det blir vet jag inte just nu.

 

Vad tänker du om det här? Vi har bollat saken är hemma och tycker det känns rimligt att skrota ett system som inte fungerar optimalt. Samtidigt känns kanske det surt för er som tidigare betalat några kronor. Gör jag rätt?

 

Hoppas nu att alla som ser avsnitten tycker om dem! Ge mig gärna en prenumeration och tumme upp.
/Sara Bäckmo

Vattensnål sallatsplantering
Och vinnarna är...