Skillnadens blir norsk blogg

6 februari, 2017
Kategori:
Förstasidan på nya bloggen.

Idag lanseras min blogg – på norska! I ett spännande samarbete översätts bloggen och förhoppningsvis hittar nya läsare inspiration till sin odlariver här.

Det är ju tur att en inte vet om alla vägar som ska dyka upp. Aldrig kunde jag gissa att Skillnadens skulle bli Sveriges största trädgårdsblogg, än mindre att den skulle locka så många läsare i grannlandet Norge att det skulle bli en norsk systerblogg. Så häftigt!

I december fick jag ett mail från en tjej jag samarbetat med i ett annat projekt. Hon hade en idé om att översätta bloggen till norska. Skulle jag vara intresserad av att jobba vidare med ett sånt projekt? Jamen, visst!

 

skillnadenstradgard_startbild_blogg

 

Idag, bara några dagar innan min första föreläsning i Norge, lanseras Saras köksträdgård – ett ekologiskt trädgårdsskafferi på sarabäckmo.no. Den norska bloggen blir i huvudsak en blogg om att odla grönsaker året om, med odlingstips och recept.

Just nu kan du till exempel läsa:

8 tips for mer grønnsaker i maten
Så grønnsaker i februar
Kom i gang med varmbenk

Du som bor i Norge, eller för den delen är norsk i andra delar av världen, och redan följer Skillnadens får gärna hjälpa till att dela den nya bloggen vidare till dina vänner och i Facebook-grupper för odlare och trädgårdsentusiaster. Hoppas att så många som möjligt vill läsa! Just nu finns min såkalender översatt, liksom inlägg om varmbänken, recept, samt en del av boken om Skillnadens Trädgård.

Den norska bloggen görs i samarbete med kommunikationsbyrån Fete Typer + Savant och det är Anette Hjerde som projektleder bloggen och översätter materialet. Följ min norska blogg på sarabäckmo.no och på Facebooksidan sarabäckmo.no.

Välkommen!
/Sara Bäckmo

Ge plantorna extra ljus
Min varmbänk i pallkragar