Vintervardag i odlingen

16 februari, 2017
Kategori:
Köksträdgården framför huset i vinterskrud.

Mitt jobb som trädgårdsbloggare innebär dessvärre inte att jag har oceaner av tid att odla. På så sätt har vi nog samma längtan efter tid, du och jag. Och njuter antagligen lika mycket när tid verkligen finns.

Det blir alldeles för lite trädgårdstid nu när jag jobbar så intensivt med det sista på nya boken. Väldigt bistra vinterdagar tänker jag inte så mycket på det men när solen fullkomligt exploderar på himlen vill jag bara ut. Och då väcks längtan.

Jag är helt säker på att vi är många som känner den längtan. Även om jag jobbar hemifrån så kräver ju både jobb och familj att jag så att säga prioriterar rätt saker. Det funkar ju inte att jag är ute och drar i trädgården hela dagarna. Det blir små pass, många små bestyr som tillsammans formar den stora trädgården. Just det där att göra något litet varje dag och ha rimliga förväntningar är ett av mina bästa arbetssätt. Fyra omplanterade tomater är bättre än inga omplanterade tomater.Allt blir inte perfekt, men gott nog för att jag ska älska den här platsen.

YouTube kan du följa trädgården i små videos under hela året. Jag längtar efter att göra fler vloggar, där jag skildrar vardagslivet med trädgården snarare än särskilda arbetsmoment. Det är kul att göra de här klippen, men jag har behövt prioritera annat under vintern. Nu har jag äntligen gjort en ny vlogg som du kan se här:

Om du tittar på min kanal och gillar det du ser vill jag gärna uppmuntra dig till att också prenumerera. Det är gratis att se klippen men i gengäld blir jag glad för en tumme upp och ett klick på prenumerera. Använd länken här: Skillnadens Trädgård – Sara Bäckmo.
/Sara Bäckmo

Läge för tunnelväxthus
Spenat för var dag