{"id":11379,"date":"2023-05-03T07:30:33","date_gmt":"2023-05-03T05:30:33","guid":{"rendered":"https:\/\/blogg.land.se\/skog-till-bord\/?p=11379"},"modified":"2023-05-04T16:29:06","modified_gmt":"2023-05-04T14:29:06","slug":"steka-flaskkotletter-och-annat-kottigt","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/blogg.land.se\/skog-till-bord\/steka-flaskkotletter-och-annat-kottigt\/","title":{"rendered":"Steka fl\u00e4skkotletter"},"content":{"rendered":"
Steka fl\u00e4skkotletter \u2013 vi \u00e4lskar dem, men hur lyckas man att f\u00e5 en fin stekyta och samtidigt beh\u00e5lla dem saftiga? Jag vet! V\u00e4lkommen in i k\u00f6ket!<\/strong><\/p>\n V\u00e4ldigt mager och mycket fet p\u00e5 en och samma g\u00e5ng. D\u00e4r har du fl\u00e4skkotletten. Sj\u00e4lva muskeldelen inneh\u00e5ller bara ett par procent fett, men s\u00e5 har vi fettkappan.<\/p>\n Eftersom v\u00e5r konsumtion av k\u00f6tt toppas av fl\u00e4skk\u00f6tt och just kotlett \u00e4r s\u00e4rskilt popul\u00e4rt kommer h\u00e4r en liten besserwisserskola.<\/p>\n Vill du grilla s\u00e5 funkar det bra att ge kotletten en stekyta direkt \u00f6ver gl\u00f6den och sedan l\u00e5ta den vila sig klar p\u00e5 indirekt v\u00e4rme, p\u00e5 grillen, men utan gl\u00f6db\u00e4dd direkt under. Jag brukar k\u00f6ra den i grillpanna eller p\u00e5 h\u00e4ll i grillen. Det skyddar lite fr\u00e5n v\u00e4rsta str\u00e5lv\u00e4rmen. D\u00e5 f\u00e5r man b\u00e5de saftigt k\u00f6tt och smak av grill.<\/p>\n Till dagens fl\u00e4skkotlett blir det potatissallad och receptet p\u00e5 den hittar du h\u00e4r<\/a>.<\/p>\nSteka fl\u00e4skkotletter<\/h2>\n
\n