{"id":6365,"date":"2019-08-26T14:34:46","date_gmt":"2019-08-26T12:34:46","guid":{"rendered":"https:\/\/blogg.land.se\/skog-till-bord\/?p=6365"},"modified":"2019-08-26T14:34:46","modified_gmt":"2019-08-26T12:34:46","slug":"kramig-kantarellpasta","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/blogg.land.se\/skog-till-bord\/kramig-kantarellpasta\/","title":{"rendered":"Kr\u00e4mig kantarellpasta – \u00c4ntligen!"},"content":{"rendered":"
Allra k\u00e4raste Herr Kantarell! \u00c4ntligen m\u00f6ts vi! Jag har fyllt alldeles f\u00f6r f\u00e5 kantarellkorgar i mitt liv, men idag det serveras det kr\u00e4mig kantarellpasta p\u00e5 en rej\u00e4l egen sk\u00f6rd. V\u00e4lkommen in i k\u00f6ket!<\/strong><\/p>\n Trattisar och l\u00f6vliknande svart trumpetsvamp \u00e4r inga problem. Dem b\u00e4r jag hem i m\u00e4ngd, men de gula. N\u00e5ja, nu st\u00e5r jag h\u00e4r med en rej\u00e4l svampomg\u00e5ng och planen \u00e4r kr\u00e4mig kantarellpasta.<\/p>\n Jag t\u00e4nker svenska smaker med lagrad ost, Pr\u00e4st eller V\u00e4sterbottens. Gr\u00e4dde och banne mig en \u00e4ggula. Svartpeppar och dill. Kantareller och dill \u00e4r en aningen otippad, men verkligen finfin kombination, b\u00e5de dilliga blad och fr\u00f6st\u00e4llningar eller kronor. Dessutom knaperstekt r\u00f6kt fl\u00e4sk. Ni h\u00f6r att vi lutar \u00e5t en gr\u00e4nsl\u00f6s middag utan tanke p\u00e5 annat \u00e4n bara gott.<\/p>\n