{"id":7508,"date":"2020-06-03T20:26:09","date_gmt":"2020-06-03T18:26:09","guid":{"rendered":"https:\/\/blogg.land.se\/skog-till-bord\/?p=7508"},"modified":"2020-06-03T20:26:09","modified_gmt":"2020-06-03T18:26:09","slug":"rabarberglaze-till-grillat","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/blogg.land.se\/skog-till-bord\/rabarberglaze-till-grillat\/","title":{"rendered":"Rabarberglaze till grillat"},"content":{"rendered":"
Vi grillar. Och grillar. Och grillar. \u00d6verallt och alltid s\u00e5h\u00e4r \u00e5rs. S\u00e4tt n\u00e4san i luften, sniffa och jag lovar att du f\u00e5ngar en r\u00f6kig grillslinga fr\u00e5n n\u00e4rliggande plats. Idag f\u00f6rgyller vi det hela med en s\u00f6tsyrlig rabarberglaze. V\u00e4lkommen in i k\u00f6ket!<\/strong><\/p>\n En glaze \u00e4r en smakrik s\u00e5s som penslas \u00f6ver r\u00e5varan under grillningen. Ofta inneh\u00e5ller den socker som l\u00e4tt br\u00e4nns och d\u00e4rf\u00f6r plockar man fram sin grillpensel strax innan det \u00e4r klart. En liten stund till \u00f6ver gl\u00f6den ger en perfekt karamellisering.<\/p>\n N\u00e4r jag grillar n\u00f6tk\u00f6tt eller vilt \u00e4r jag sparsam med smaks\u00e4ttarna. Salt \u00e4r ofta det enda som f\u00e5r \u00e4ran att f\u00f6lja med \u00f6ver gl\u00f6den. Annat \u00e4r det med kyckling, fl\u00e4skk\u00f6tt och lax. De kan ta ett chilihett, s\u00f6tsyrligt s\u00e4llskap utan att duka under och f\u00f6rsvinna smakm\u00e4ssigt. De svarar upp, tar plats och blir liksom mer med en glaze.<\/p>\n