{"id":804,"date":"2016-03-13T06:30:28","date_gmt":"2016-03-13T05:30:28","guid":{"rendered":"http:\/\/blogg.land.se\/skog-till-bord\/?p=804"},"modified":"2016-03-12T21:26:32","modified_gmt":"2016-03-12T20:26:32","slug":"pasksnitt","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/blogg.land.se\/skog-till-bord\/pasksnitt\/","title":{"rendered":"P\u00e5sksnitt – sm\u00e5godis p\u00e5 buff\u00e9n"},"content":{"rendered":"
Vad h\u00e4nde?! Det \u00e4r min \u00e5terkommande p\u00e5skk\u00e4nsla. Som att vakna upp. Gnugga sig i \u00f6gonen och uppt\u00e4cka att det faktiskt blev v\u00e5r. I \u00e5r ocks\u00e5. Och det ska banne mig firas! Nu blir det p\u00e5sk p\u00e5 bloggen hela veckan. I startgropen st\u00e5r ett g\u00e4ng sm\u00e5godis. Och h\u00e4r handlar det om buff\u00e9snask. Litet, r\u00f6kt, saltat och torkat p\u00e5 minimacka. F\u00f6lj med f\u00e5r ni se.<\/strong><\/p>\n Jag \u00e4r en r\u00e4tt rej\u00e4l typ. Gillar att ta i. \u00c4r definitivt inte r\u00e4dd att bli skitig om fingrarna. Jag rensar fisk och styckar k\u00f6tt. Inga problem. Men p\u00e5sken triggar andra sidor hos mig. P\u00e5sk \u00e4r finlir. Tiden f\u00f6r de sm\u00e5 \u00f6rterna. Jag sprinklar kryddkrasse och sk\u00f6ra dillvippor vart jag \u00e4n g\u00e5r. \u00c4lskar det d\u00e4r gr\u00f6ngr\u00f6na och sm\u00e5ttiga som pekar mot ljus och v\u00e4rme. P\u00e5sken \u00e4r liksom skir och lovande.<\/p>\n Allt det gamla, f\u00f6rra \u00e5rets sk\u00f6rdar, b\u00f6rjar ta slut, nu ska det sista ut och de d\u00e4r yttepyttiga gr\u00f6na sm\u00e5 sakerna sl\u00e4ppas fram. Och f\u00f6r alla som \u00e4r intresserade av att sk\u00f6rda i naturen kan jag meddela att det b\u00f6rjar bli dags.<\/p>\n