Picklade cocktailtomater

28 september, 2017
Kategori:

tomater01blogg

Du behöver:

cocktailtomater
burkar (receptet passar 2 burkar á 400 g.)

Lag:
2 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 msk salt
1 msk socker
1 tsk hel svartpeppar
2 vitlöksklyftor

Gör såhär:

  • Tvätta och sterilisera burkar och lock.
  • Skölj tomaterna och låt dem torka.
  • Koka lagen så att salt och socker löser sig.
  • Spetsa tomaterna med en tandpetare, så det blir hål i dem.
  • Lägg tomater i burkarna och häll över den heta lagen. Låt vitlök och hela pepparkorn vara kvar.
  • Sätt på locken och låt svalna.

 

tomater03blogg

Vi har precis blivit med fritös, så för oss blir det fried green tomatoes, men de picklade tomater är också perfekta i sallader eller som plockmat tillsammans med andra godsaker. För att göra burkarna lite finare kan du klippa en fin hatt, se tidigare blogginlägg för beskrivning.

tomater02blogg

Kanelbullar - de godaste!
Så pimpar du syltburken - DIY