Key lime pie

3 september, 2017
Kategori:

limepie03

Igår kväll hade vi middag och ölbryggning här hemma med vänner, så trevligt och spännande ska det bli att smaka på resultatet. Vi gjorde en brown ale med humle från Kalvsved, humleodlingen som vi besökte i somras. Att laga mat, hänga och brygga öl känns som det ultimata sättet att umgås på. Maten hade sydstatstema med chili och baked beans till middag, till efterrätt åt vi en key lime pie som var ljuvligt god! Syrlig, len och luftig med maräng på toppen. Här kommer receptet.

limepie01

Du behöver:

Pajdeg
200 g digestivekex
100 g smör

Limefyllning
4 äggulor
400 g kondenserad mjölk
1 dl pressad lime (ca 4 st lime)
rivet skal från 1 lime

Marängtopping
4 äggvitor
1,5 dl socker

Gör så här:

Pajdeg

  • Smält smöret och smula digestivekexen, gärna i en matberedare.
  • Blanda det smälta smöret med digestivesmulorna.
  • Tryck ut i en pajform och grädda på 175 grader i 10 min.

Medan botten svalnar är det dags att göra limefyllningen.

Limefyllning

  • Vispa äggulorna fluffiga, häll i kondenserad mjölk och fortsätt vispa, strila i pressad lime och det rivna skalet.
  • Häll smeten över pajbotten och grädda i cirka tio minuter så att fyllningen stelnar.
  • Låt svalna.

Marängtopping

  • Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt socker lite i taget.
  • Bred ut över pajen och grädda i ugnen med grilleffekt i 1-2 minuter så att marängen får en gyllene yta.

limepie02

Hoppas det smakar!

Världens minsta badrum
En bortglömd trädgård