Intressant drog

28 februari 2017
Kategori:

Igår när jag var på Myrorna på Norrtullsgatan så råkade jag stå bredvid när expediten packade upp en låda som hade kommit tillbaka från värderarna. Det var uppenbarligen en mycket värdefull låda, för jag såg när killen i kassan plockade upp en stor vacker vägglampa i mässing från Svenskt tenn, och sen kom det några lampskärmar från samma ställe, och sen glasunderlägg, brickor och bordstabletter. Jag dröjde mig kvar vid disken och sneglade på prislapparna. Vägglampan skulle de ha 2400 för så det blev inget av. Men glasunderlägen kostade 25 kronor styck och likaså bordstabletterna, och lampskärmen i tyget Gröna fåglar kostade 125 spänn så den åkte ner i korgen.

img_0712

Nu sitter jag här med alla mina glasunderlägg och undrar vad som hände. Jag är liksom inte ens särskilt förtjust i de där klassiska mönstren från Svenskt tenn. Men jag kunde inte låta bli. Jag kan helt enkelt inte motstå en bra affär. Det är som en drog. Jag går igång som aldrig annars. Hjärtat rusar och jag förbereder mig på att bli påkommen, som om jag var ute och knarkade på krogen.

Idag gick jag förbi Metropol och hämtade ut en matta som jag hade vunnit budgivningen på. Den kostade 400 spänn. Sex kvadratmeter stor, fin, randig, billigt för en kelim, men var ska jag ha den? Jag har mattor över högt och lågt. Nästan varenda del av mitt golv är täckt av mattor, både i stan och på landet, men jag KAN INTE MOTSTÅ EN GOD AFFÄR. Det går inte. Jag får väl sälja den, tänker jag, men jag säljer nästan aldrig nåt. Jo, Josefin köpte en lampa av mig när hon flyttade till sin nya lägenhet. Jag gillar ju att förse mina kompisar med saker.

img_0706

Nej jag tror inte att det är ett missbruk för jag har inte upplevt så mycket dåliga konsekvenser. Än. Jag förköper mig inte. Jag vill ju bara göra fynd, inte köpa nya svindyra saker. Jag har alltid massor av packning när jag åker mellan Karlstad och Stockholm. Jag fraktar fynden mellan ställena. Det som jag inte använder eller ger bort lägger jag på lager. Men källarförrådet är fullt nu. Jag brukar tänka på källarförrådet ibland innan jag ska somna, jag tänker att jag måste rensa där, det ligger säkert massa grejer där som jag kan använda men vafan vet jag? Jag kommer ju inte in där.

 

Nytt sovrum
Nämen Kakan...