Kantarellflan med krondill

22 september, 2018
Kategori:
skogtillbord-kantarellflan-sept18

Jag har ett karljohanöga och en superhjälteblick för svart trumpetsvamp. Höstlövsbruna trattisar är inga problem, men var är herr kantarell? Inte där jag är i alla fall. Några små knallgula raringar får jag i alla fall med hem och vi kalasar på kantarellflan. Välkommen in i köket!

Läs mer

Vackraste sättet att förvara lökskörden

29 augusti, 2018
skogtillbord-hängalök-aug18

Så lyckat! Årets lökar slår alla rekord. I alla fall i min odlarkarriär. Jag chansade och satte frön istället för sättlök i år och banne mig att det fungerade. Nu är lyckan total när jag har hittat vackraste sättet att förvara lökskörden hängande. Välkommen in på pyssel i köket!

Läs mer

Tomatsallad – sensommarens bästa

22 augusti, 2018
skogtillbord-tomatsallad-aug18

Det är magiskt att öppna dörren till växthuset. Emot mig slår doften av tomat och basilika. Odlarmödans belöning och vilken lycka att plocka hem små godisgula pärlor vid sidan av läckert svartröda, gulgröna och en ljust röd brandywinebamse. Dagens ljuvliga tomatsallad är faktiskt varje dags just nu. Välkommen in i köket!

Läs mer

#kardemummabullar #kalljäst #bakeoff

10 augusti, 2018
Kategori:
skogtillbord-kardemummabulle-aug18

Plötsligt, poff, sjunker degen ihop. Det händer en, två och tre gånger. Är det värmerekordet som skapar kaos i jäsprocessen? Jag ger upp och lär mig allt om kalljäst. Långsam, men säker process för garanterat fina kardemummabullar mitt i värmeböljan. Och alltid. Välkommen in i köket!

Läs mer