En gräskrona för sommarkänslan

22 juni, 2017
Kategori:
graskrona-juni17

Jag tar en promenad för att fundera över midsommarmaten. På ängarna längs med vägen svajar högt vackert gräs. Det är så somrigt. Jag får ett suddigt minne av en gräskrona jag band för länge sedan och hm..hur var det nu man gjorde. Inte svårt alls faktiskt. Vill ni veta hur? Välkommen in i köket!

Läs mer

Ugnsrostad färskpotatis

9 juni, 2017
rostadfarskpotatis-juni17

På lotten är min tidigaste sort full med knoppar. Egen potatis till midsommar är nog alldeles sant. Men än så länge äter vi av skånes skördar och de första, heliga knölarna som serverades med bara smör varieras nu. Har ni provat ugnsrostad färskpotatis? En skymf? Åh, nej inte alls. Välkommen in i köket!

Läs mer

Salt och olja – gott av granskott

5 juni, 2017
Kategori:
granskott-juni17

Nationaldag och kanske borde den firas med något lite tjusigt. Ett gräddigt bakverk, en grandios efterrätt eller en hel grillmeny med godsaker av alla slag. Men nej, jag tar en tur i skogen. Det är perfekt tid att plocka granskott. Ljusgröna och skogigt syrliga. Välkommen in i köket!

Läs mer

Kladdig rabarber-tosca-kaka

28 maj, 2017
Kategori:
kladdigrabarbertosca-maj17

Jag har gjort det igen! Misslyckats med en kaka som blev alldeles fantastiskt god. Och snygg, men obs!, den är inget för finfesten. Glöm tjusiga, jämna bitar och plocka fram rejäla skedar att sleva med. Lite smetig i mitten med härligt knäckig topp. En kladdig rabarber-tosca-kaka! Välkommen in i köket!

Läs mer

Kryddor med smak av citron

25 maj, 2017
Kategori:
citrussmak-maj 17

Smak av citron behöver inte betyda citron. Jag har tre örtkryddiga favoriter som ger den där typiska citruskaraktären. Citroncestsmaken ni vet, den utan syra. Vi kikar på citrontimjan, citronmeliss och den ljuvliga citronverbenan. Välkommen in i köket!

Läs mer