Musligott till fikat

20 mars, 2017
Kategori:
muslifika, mars17

Musli signalerar ingen direkt godiskänsla. Det klingar istället präktigt och nyttigt. Okej gott, men godis nix. Låt mig bjuda på en kombination. Jag älskar verkligen blandningen av nyttigt och gott. Här kommer en variant på musligott som passar alldeles utmärkt som måndagsgodis. Något som ger ro både till sötsuget och samvetet. Välkommen in i köket!

Läs mer

Storstäda din gjutjärnspanna

14 mars, 2017
Kategori:
gjutjärnspanna, mars 17

Du och jag. Jag kikar på bilder jag tagit under några månader och ser en kompis som dyker upp igen och igen. Min gjutjärnspanna. Hela livet sida vid sida. Det har inte varit gnisselfritt, men nu är relationen räddad och det började med en rejäl makeover. Vill du veta mer? Välkommen in i köket!

Läs mer

Surdegsgrund – en gång för alla

7 mars, 2017
Kategori:
surdegsgrund mars17

Jag skulle kunna säga att det var enkelt. Inga problem. Snabbt fixat. Men det hade ju varit en ren lögn. Och sån är inte jag. Sanningen är den motsatta. Jäkla surdeg att sura. Det krävdes mycket övertalning och honung för att få fart på den. Men nu! Ingen hejd. Välkommen in i köket!

Läs mer

Baka surdegsbröd i gryta

6 mars, 2017
Kategori:
surdegsbröd, mrs 17

Jag kan inte tro att det är sant. Är det verkligen jag? Har jag gjort det här!? En perfekt frasig brödskorpa över ett saftigt, luftigt inkråm. Lagom segt, doftande och så vackert att jag inte kan slita blicken från det. Surdegsbröd i gryta. En liten bit av himmelriket. Välkommen in i köket!

Läs mer

Citronrutor att älska

24 februari, 2017
Kategori:
citronrutor feb17

Syrligt och sött. Sprött och krämigt. Citronrutor, kakornas kaka. Ett av recepten som följt med. Som alltid återkommer som ett av de bästa. Tack Anna Bergenström för baket som alltid lyckas och för lusten att erövra köket och matlagningens magi. Vill du veta mer? Välkommen in i köket!

Läs mer

Ajvar relish – en last att vårda

20 februari, 2017
ajvar feb17

”Kan själv!”, där har ni en av mina matidéer. Basen för nästan all mat härhemma är schysta råvaror fixade från grunden. Hel- och halvfabrikat är inte min grej, eller nja med några undantag. Vi har en konservlast som gränsar till beroende. När något saknas finns den där som räddning. Nyfiken!? Välkommen in i köket!

Läs mer

Stroganoff som lyxig snabbgryta

16 februari, 2017
Kategori:
stroganoff

Stroganoff som snabb, lyxig gryta! Det var så det startade innan falukorven smög sig in och puttade ut biffen. Men varför släppa en vinnare? Här har du en riktig festrätt som inte kräver timmar av förberedelse och nervös ångest innan gästerna slår sig ner vid bordet. Välkommen in i köket!

Läs mer