Boeuf bourguignon – en gryta att lita på

14 oktober, 2017
Kategori:
bourguignon-okt17

Det ska vara tryggt att bjuda in. Kännas säkert. Visst är det kul att experimentera och testa nytt, men jag sparar de projekten till andra tillfällen. När det är gäster på ingång möts dem ofta av en doftande klassiker. I grytan puttrar en Bourguignon och jag är helt lugn. Välkommen in i köket!

Läs mer

Soppa pronto- snabbutryckning

12 oktober, 2017
soppa-okt17

Soppa är räddningen. Varje vecka, minst en gång, står soppgrytan på bordet. Varm mat på nästan ingen tid och utan alltför mycket arbete. Ett gott bröd till och middagen är klar på en kvart. Grunden är nästan alltid densamma med enkla variationer och utvikningar. Välkommen in i köket!

Läs mer

Min kålodling i ensilage

8 oktober, 2017
Kategori:
kålodling-okt17

Jag älskar kål! Och det hade jag faktiskt ingen aning om. Eller kål har alltid varit okej, men nu med egenodlad har den blivit en favorit. Flera sorter av storlek gigantum trängs i bäddarna och jag får såga av stockarna när de ska skördas. Utan att veta det gjorde jag något rätt. Jag odlar direkt i höga bäddar av ensilage. Välkommen till lotten!

Läs mer

Makeover för torra kanelbullar

5 oktober, 2017
Kategori:
kanelbullardag2-okt17

Vissa dagar alltså! Som kanelbullens igår. Vilket firande! Vart man än sig vände stod det bullar på rad och dofterna slingrade sig runt min lilla stad. Underbart och nybakat, men det var då. Idag är de redan aningen passé och imorgon helt ute. Om man inte ger dem ett nytt liv som rika riddare eller skorpor. Välkommen in i köket!

Läs mer

Svamponara – pastaklassiker i nytappning

2 oktober, 2017
Kategori:
svamponara-okt17

Svamp idag igen. Det är oemotståndligt. Jag lovade mig själv: Bara en kort hundsväng, och titta rakt fram. Bara stint rakt fram. Men oops så vek jag med blicken och sen var det kört. Och inte gör det egentligen något. Vi gillar ju svamp. Idag serverad i en ombyggd klassisk pastarätt. Jag bjuder på svamponara. Välkommen in i köket!

Läs mer

Jag säger bara: Äppelmazarinkaka!

21 september, 2017
Kategori:
äppelmazarin-sept17

Jag är sjukt nöjd! Känner mig oerhört begåvad, på gränsen till opassande självgod. Och jag är inte ens skapare av underverket. Har bara läst innantill och gjort som receptet säger. Men vilken kaka! Drömgod äppelmazarinkaka! Någon som är sugen? Välkommen in i köket!

Läs mer

Rödbetsjuice med gurkmeja och ingefära

15 september, 2017
Kategori:
rödbetsjuice-sept17

Wow, vilka färger! Hälsan riktigt strålar emot mig när jag häller upp min rödbetsjuice. Den är förstärkt med ingredienser som lovar energi och en frisk höst: färsk ingefära, gurkmeja och äpple. Placebo eller inte? Sak samma. Hösten kan komma! Välkommen in i köket!

Läs mer

Kyckling med 40 vitlöksklyftor

13 september, 2017
Kategori:
40vitloksklyftor-sept17

Kyckling med 40 vitlöksklyftor! Jag vet, det låter helt galet, men är gudomligt gott. Mild och aromatisk helt utan skärpan man förknippar med rå vitlök. Fredagsmys i min värld. Ni bara måste prova! Välkommen in i köket!

Läs mer