Hasselbacksbetor – ugnsrostad skönhet

22 november, 2020
skogtillbord-hasselbacksbetor-nov20

Hasselbacksbetor – gammal metod får en nytändning. Ugnsvärmen gör underverk för smaken och skapar ljuvliga toner av lätt brynt karamelliserad sötma. Välkommen in i köket! Berömmet jag får känns nästan pinsamt. Det är ju så himla enkelt. Metoden som funnits länge är genialisk och förutom att det blir snyggt så händer saker med smaken. Ugnsvärmen…

Läs mer

Höstsallad – boost för kropp och själ

5 november, 2020
skogtillbord-höstsallad-sept20

Höstsallad – nu snackar vi mer än ”salladssallad”. Här har du hösten på en tallrik för alla sinnen att uppleva. En skönhet att skåda, doftande, välsmakande med knapriga, mjuka och krämiga inslag. Ribban ligger högt. Välkommen in i köket! En sallad kan verkligen vara många saker. Bara ett par enkla sallatsblad och en gurkbit blir…

Läs mer

Lökgalette – karamelliserad lök, ost och spröda kanter

26 oktober, 2020
skogtillbord-lökgalette-okt20

Lökgalette – löken varsamt karamelliserad så att den fina sötman kommer fram.  Lättsam sälta från riven ost och en ton av timjan mot den ströda pajdegen. Mmm..! Välkommen in i köket! Lök – det allra vardagligaste. Hackad, finskivad, klyftad och riven i allt. Närapå vartenda matigt recept startar med löken, men den klarar dessutom galant…

Läs mer