En sorts dillkött

20 februari, 2020
skogtillbord-dillkött-feb20

Dillkött – en rätt att längta efter. Inte svårt att laga men eftersom en av de viktigaste ingredienserna är tid så…ja, det blir inte så ofta. Därför denna variant, en kombination av snabba ryck och smaken av omsorg.  Välkommen in i köket!

Läs mer

Alla hjärtans kladdkaka

9 februari, 2020
Kategori:
skogtillbord-kladdkakor-allahjärtan-feb20

Alla hjärtans dag och det blir kladdkaka. En med choklad och lakrits eller en kärleksmums-kladdkaka. Alla hjärtan…det är väl flera dagar dit, eller? Ja, jag vet, men vi tjuvstartar. Välkommen in i köket!

Läs mer

Semla…eller croissemla!

4 februari, 2020
Kategori:
skogtillbord-croissemla-feb20

Croissemla – gudagod variant på semla för dagar när bara hälften hinns med. Jag älskar att spritsa grädde och mandelmassan har jag gjort själv, men baket…de timmarna försvann och istället köpte vi frasiga croissanter. Välkommen in i köket!

Läs mer