Citronrutor att älska

24 februari, 2017
Kategori:
citronrutor feb17

Syrligt och sött. Sprött och krämigt. Citronrutor, kakornas kaka. Ett av recepten som följt med. Som alltid återkommer som ett av de bästa. Tack Anna Bergenström för baket som alltid lyckas och för lusten att erövra köket och matlagningens magi. Vill du veta mer? Välkommen in i köket!

Läs mer

Ajvar relish – en last att vårda

20 februari, 2017
ajvar feb17

”Kan själv!”, där har ni en av mina matidéer. Basen för nästan all mat härhemma är schysta råvaror fixade från grunden. Hel- och halvfabrikat är inte min grej, eller nja med några undantag. Vi har en konservlast som gränsar till beroende. När något saknas finns den där som räddning. Nyfiken!? Välkommen in i köket!

Läs mer

Stroganoff som lyxig snabbgryta

16 februari, 2017
Kategori:
stroganoff

Stroganoff som snabb, lyxig gryta! Det var så det startade innan falukorven smög sig in och puttade ut biffen. Men varför släppa en vinnare? Här har du en riktig festrätt som inte kräver timmar av förberedelse och nervös ångest innan gästerna slår sig ner vid bordet. Välkommen in i köket!

Läs mer

Fruktstund i februari

13 februari, 2017
Kategori:
februarifrukt

Jag behöver uppmuntran. Har skurit mig i fingret. Anar en förkylning på ingång. En till. Inget allvarligt, men något lite extra skulle kännas bra. Och mina krav är modesta. Jag låter mig förföras av några februarifrukter. Det låter som syndafallet, men jag känner mig precis lagom fallen när jag lägger upp frukten på köksbänken. Det ska bli en extra-allt fruktsallad! Välkommen in i köket!

Läs mer

Upprorisk spenat på macka

11 februari, 2017
spenatupproret

Ett uppror i spenatens namn vill man inte missa! Ni är väl med!? Det är min bloggkollega Sara Bäckmo som uppmanar oss alla till sådd av spenat nu mitt i vintern. Ge dig ut, krafsa undan snön och så för en riktigt tidig skörd. Bara genom att testa kan vi gemensamt ta reda på den optimala såtiden. Jag är med både på kolonilotten och vid spisen. För det är ju dit spenaten ska till slut, inte sant!? Välkommen in i köket!

Läs mer

Fiskburgare och en kärleksförklaring

30 januari, 2017
Kategori:
fiskburgare

”Åh, blir det fiskburgare! Min fina mamma jag älskar dig!” Mer pepp än så behövs knappast för att bädda in dagens matlagning i ett lyckans skimmer. Det här är mat som kan förenklas eller göras till. Allt efter dagsform och lust. Välkommen in i köket!

Läs mer